Google спира парите за сенатори, гласували срещу избора на Байдън

Google спира парите за сенатори, гласували срещу избора на Байдън
26-01-2021г.
9
Гост-автор

Компанията Google, собственост на холдинга Alphabet Inc’s, обяви, че през този изборен цикъл няма да прави дарения към нито един член на Конгреса, който е гласувал срещу признаването на резултата от президентските избори в САЩ, в които за победител бе обявен Джо Байдън.

По-рано този месец, след щурма на протестиращи в Капитолия, технологичният гигант замрази временно всички дарения за политици, за да преосмисли и преразгледа политиката си в тази област.

“След това преразглеждане Бордът на NetPAC реши, че няма да прави никакви дарения през този цикъл към нито един член на Конгреса, който е гласувал срещу признаването на резултатите от изборите", се казва в изявление на Google.

След инцидентите от 6 януари, когато стотици привърженици на бившия президент Доналд Тръмп атакуваха и нахлуха в сградата на Конгреса, републиканците изведнъж се оказаха в ситуация, в която няколко големи корпорации замразиха своите дарения за кампании и заявиха, че ще преразгледат своята политика за дарения. 

Освен Google, сред компании, които заплашиха да ограничат ресурсите, отпускани на републиканците, бяха AT&T Inc, Comcast Corp, Amazon.com Inc и Verizon Communications Inc. Първите две фирми, например, са сред най-големите корпоративни донори във Вашингтон.

Източник: segabg.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.