Google ни следи през телефоните: Все повече българи си стоят вкъщи

Google ни следи през телефоните: Все повече българи си стоят вкъщи
09-11-2020г.
5
Гост-автор

Общият спад на посещения на търговски обекти, молове и магазини е 26%. Тук влизат и различни ресторанти, барове и друг подобен тип заведения.

С 16 на сто е намаляло посещението на паркове, а с 14% на спирките за градски транспорт.

Изследването показва, че общо за страната няма спад на посещението на хранителни магазини и аптеки. Общият ръст на хората, които си остават вкъщи обаче е 6%.

 

 

Не такива са обаче данните за София. Столицата е с най-голям спад на посещаемост на публични места и най-голям процент на хора, които си остават вкъщи. Общо с една трета е намаляло посещението на ресторанти и търговски обекти. Почти толкова по-малко хора се разхождат в парковете. 37% от софиянци не ходят на работа или работят от вкъщи. С 12 на сто се е увеличил дела на хората, които са у дома.

Спад има и при посещението на хранителни магазини и аптеки в София - 7%.

Все още няма забрани за посещения на дадените търговски обекти у нас. Единствено дискотеките и нощните заведения не работят. Ресторантите в отделни градове също са с намалено работно време.

Все повече хора обаче сами предпочитат да ограничат публичните си контакти, показва изследването на Google. Данните са сравнение с януари месец тази година.

 

 

Източник: Гласове

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.