Голям рев за нероден Петко(в), голямо чудо

Голям рев за нероден Петко(в), голямо чудо
17-09-2021г.
77
Гост-автор
Още не появила се, очакваната формация на Кирил Петков и Асен Василев бе залята с водопад от съмнения и обвинения. Само за ден (16.09) на двамата доскорошни служебни министри са посветени над 34 отрицателни публикации. През тях се удря с всичка сила и президентът Радев. Въпросните писания са от екваторията на проборисовите и пропартийните издания.
Грандамата на партийно услужливата журналистика Валерия В. задава екзистенциални въпроси като: Как така Радев крил, че в покоите на президентството се ражда нова партия, насочена срещу БСП? Откъде тези двамата имат пари да купуват партии?

Как да не се възмути човек? Велева е като героиня от приказката  „Нероден Петко“. Припомням:

Един селянин тръгнал на нивата да оре и заръчал на жена си да му занесе обяда. Като дошло време, жената пратила дъщеря си. Взела момата гърнето и тръгнала, ала насред пътя видяла една върба и седнала да си почине на сянка.
Както си седяла, размислила се, че й е време да я омъжат, после ще роди детенце момченце, ще го кръстят Петко и ще го сложат в люлка до огнището. Ама над огнището е закачена брадвата – ще вземе тя да падне върху Петко и.... „Олеле, майко, как ще плача и ще викам за него!” – рекла си дъщерята и ревнала да плаче.
Чакала я майка й да се върне, чакала я и тръгнала и тя към нивата. Намерила я под върбата и я пита:
- Какво е станало, щерко, та плачеш? Защо не занесе обяда на баща си?
Разправила и дъщерята как ще се омъжи, ще си роди дете момче. Петко ще го нарекат, в люлка ще го сложат край огнището, ама брадвата може да падне върху него и да го посече, и каква мъка има да теглят. Ревнала да плаче и майката за нероденото внуче“.

Вопли, сълзи, сополи - нещо страшно се задава!...

Страхове на зависими хора от беди, които най-вероятно няма да се случат. Крийте децата, че идват Петков и Василев и са гладни, тези канибали!

Защо двама образовани и амбициозни мъже предизвикват подобна реакция? Нали са „харвардски смешници“ – и такова определение се появи.

На фона на втръсналите лица и политически формации Петков и Василев излъчват почтеност. Представете си ги голи в креват, до който е онова чекмедже с пачките и златните кюлчета. Плюс пищов – за подсилване на чувството за мачизъм.

Всъщност цялата истерия и кампания е най-добрият ПР за тях. Продължавайте да ревете.

Какво ли ще видим, когато Петков, Василев и екипът им представят своята формация, програма и тръгнат по страната?

В сюжета обаче има и червейче на съмнението: А ако нероденият проект се окаже много шум за нищо? - както би се изразил Шекспир...

   Автор: Витали Роник

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.