"Гледам телевизия, за да убивам времето" е буквална!

08-03-2021г.
12
Гост-автор
Недобросъвестни приятели ме посъветваха да прегледам "Забраненото шоу на Рачков". Добросъвестно го прегледах. Виждам, че фразата: "Гледам телевизия, за да убивам времето" е буквална: в смисъл, че липсва едно време от 2004-та до 2021 г. Каквото не беше смешно тогава, отново не е смешно сега. Но сега не е смешно с по-добра резолюция.
Има някаква универсалност на образите, която може да те влуди: Криско може да е с Тони Стораро, но може и с Росица Кирилова. Нещо като блат за пица - слагай отдолу малко криско и отгоре реди каквото искаш. Също: скечове от типа Шишо Бакшишо, пияници в БДЖ - това е вече някаква травма, трябва да се лекува, да се ходи на лекар. "Засмял се е в събота вечер на такъв скеч. Контактен, но в субфебрилно състояние".
Имам немалко приятели сценаристи и по правило знам, че между онова, което измислят и онова, което отива на екран, стои продуцентският валяк. Който е нещо като Шишо Бакшишо, само че бакшишът от реклами е по-голям. Като гледаш "Улицата" нещо може да ти се стори остаряло, но със сигурност ще те лъхне на класика. Като гледаш това те лъхва на кисело зеле, което го претакат от 2004-та. Много рейтинг и много пари - това е най-скъпото кисело зеле, което може да си поръчаш.
 
  Автор: Райко Байчев, фб
 
 
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.