Георги Марков: Бойко ще стане лидер на ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ

Георги Марков: Бойко ще стане лидер на ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ
06-04-2021г.
46
Гост-автор
ШОУТО СВЪРШИ! КОЙ ВИ Е ПРЕМИЕРЪТ – ХАЙДЕ, УПРАВЛЯВАЙТЕ!
Приятели,
Във вестник „24 часа” виден политолог – Димитър Аврамов, твърди, че „партиите на протеста” са спечелили изборите. Хвали и пропорционалната избирателна система. Негово право е да вижда така нещата.
Аз не съм политолог и никога няма да бъда. Но съм бил три пъти народен представител, включително и във Великото народно събрание – мажоритарно избран и в онова първо обикновено Народно събрание 1991 г., когато за първи път победихме БСП, и то с 2 млн. гласа.
Понеже съм бил и девет години конституционен съдия, да ви кажа каква е политическата картинка според нашия основен закон.
ПОБЕДИТЕЛ, и то за пети път, е Бойко Борисов!
Той разгроми партиите на протеста. Има с около 20% повече от Мая, която едва влезе в парламента. Буквално съкруши БСП с над 10%, с близо толкова бие и Слави, като не му даде да играе ролята на царя 2001 г. Партията на Сорос – ДъБъ, е с едноцифрен резултат.
Понеже нашата пропорционална система е най-уродлива в Европа – нисък праг за влизане от 4%, включително и за коалиции, въпреки убедителната си победа Бойко няма как да управлява. Ако беше в Гърция щяха да му дадат плюс 50 депутата, които се полагат на победителя и щеше да има абсолютно мнозинство. В Унгария прагът за влизане по партийна листа е 5%, а при 2 партии - 10%, т.е. ДъБъ нямаше да вкара нито един човек.
Очевидно Бойко ще стане лидер на ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ, А ПОБЕДЕНИТЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ С АНТИ-ГЕРБ КОАЛИЦИЯ.
Слави, Корнелия, Доган, ДеБъ и Мая имат конституционно мнозинство – 170 депутата.
Ще изпратят премиер в Брюксел и на въпроса „С колко победихте?“, той ще каже АЗ СЪМ ОТ ПОБЕДЕНИТЕ.
В Европа обикновено премиер е лидерът на мандатоносителя.
ШОУТО СВЪРШИ! Кажете си премиера! Хайде, управлявайте, да ви видим колко можете!
 
  Автор:  Георги Марков, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.