Георги Марков: Бойко ще стане европейски шампион по изборни победи

Георги Марков: Бойко ще стане европейски шампион по изборни победи
27-03-2021г.
22
Гост-автор
Приятели,
Преди 2 месеца прогнозирах, че Бойко ще спечели с 5% и за 5-ти път. Джипката стана СИМВОЛ. Символ на направеното, срещу ненаправеното.
Те хвърляха яйца, Бойко правеше метра. Те правеха скандали, Бойко църкви, колектори и магистрали. Те лежаха на Орлов мост, докато Бойко направи втори ДУНАВ МОСТ.
Проведе супер европредседателство. Западните Балкани, които Бойко вкара в дневния ред, станаха незаобиколима тема в ЕС.
Чуйте другите за Бойко:
- Юнкер: „Бойко, ти даде живот на Западните Балкани!”
- Доналд Туск: „Аз бях скептик, но Бойко излезе прав.”
- Феноменът Виктор Орбан – „Браво Бойко, ти заби брадва в дебело дърво.”
За 1300 г. България за първи път в София дойдоха 34 европейски премиери – 28 от ЕС, плюс 6 от Западните Балкани. За първи път, заради Бойко, именно в София испанският премиер (Рахой) седна на една маса с премиера на Косово. За първи път, отново заради Бойко, сръбският премиер Вучич си стисна ръка с Тачи.
Бойко беше домакин на Пътя на коприната, с гост китайския премиер Ли Къцян. Направи във Варна Балканска четворка за икономическо сътрудничество с Гърция, Румъния и Сърбия.
Ако не беше Бойко, Македония нямаше да е в НАТО. Евроган го нарече скъп приятел директно на Ахмед Доган.
Бойко с помощта на патриотите не прие Истанбулската конвенция, пакта на ООН за миграция и македонското малцинство у нас. Ислямските орди тръгнаха към гръцката, а не към българската граница.
За разлика от Радев, Бойко не размаха юмрук на никого. Прие всички кметове като свои – и от БСП-то, и от ДПС-то. Не прояви злоба към никого. От Костинбродска Мая стана Омбудсманска. Не изгони бай Радан от ЕНП-то.
В международен план Бойко е приятел и с Меркел, и с антипода й Орбан. Преди президенстките избори в Щатите Орбан и Янша бяха за Тръмп, другите лидери на ЕС – за Байдън. Българският премиер обаче, при визитата си в Америка заяви, че еднакво обича и републиканците, и демократите, и си гарантира добри отношения с всяка американска демокрация.
Приятели,
На 4-ти април Бойко ще постигне 5-та поредна победа – с една повече от Меркел, Орбан и Рюте. Има и 4-ти европобеди, както и две като кмет на София – една, от които над Таня Дончева със 70:30. А нашенското БСП е в топ 5 на силните социалистически партии в Европа, в него е и шефът на ПЕС Сергей Станишев. Така че, резултатът от мача на новите парламентарни избори прави Бойко абсолютен европейски шампион по политически победи. След 20 години в държавния живот /2001 – 2021/ ще се запомни с направеното, а другите – с ненаправеното.
Днес, от опонентите на Борисов нито един не става за премиер на България.
 
    Автор: Георги Марков, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.