Георги Харизанов: ГЕРБ пак ще спечели изборите. Демократична България е начертала червена линия

Георги Харизанов: ГЕРБ пак ще спечели изборите. Демократична България е начертала червена линия
09-02-2021г.
9
Гост-автор

Социолозите не дават драстична промяна на всичко, което се случва от 2009 година насам: ГЕРБ пак ще спечели парламентарните избори, заяви в интервю за БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика - член на ГЕРБ и шеф на телевизия "Европа". 

ова, че за пореден път се е ребрандирала градската общност, че „Обединените патриоти“ ще се явят отделно на изборите, не е новина, коментира той.

„Да се фокусираме върху петпартиен парламент: най-близко идейно-политически до ГЕРБ са „Демократична България“, но червената линия, които те са начертали, и поведението им в последните години не ги поставя в ситуацията да бъдат разглеждани като коалиционен партньор на ГЕРБ. Те търсят собствена физиономия, собствена идентичност. Тръгнали са в дълъг мач на бавен растеж. Ще видим колко ще е бавен, ще има ли растеж и колко ще е дълъг мачът“, каза Харизанов.

На въпрос има ли нагласа ГЕРБ да пусне неизвестни имена в листите за предстоящите парламентарни избори, Харизанов отговори: „Неизвестни не. Може би нови в политиката, но не неизвестни.“

Колкото и минимален от гледна точка на жълтите павета да е натрупаният от един успял човек авторитет, това не означава, че той е неизвестен за обществото, добави той.

Обновяването не би трябвало да е самоцел, смята Харизанов. По думите му политическа класа се създава, когато определени политици натрупат достатъчно опит, знания и мъдрост за функционирането на държавната машина, за това как се случва законотворчеството и какво е отражението на законите върху отделните сектори.

„Всички, които се качват на модерната лодка да джафкат срещу статуквото – статуквото и политическата класа са едно и също, като се замислите“, каза още той,

Георги Харизанов е номинирал трима, един от които е премиерът. Самият Харизанов не желае да е кандидат-депутат и ще си направи отвод, ако бъде номиниран.

Имената в листите на ГЕРБ ще станат ясни до седмица, прогнозира той.

   Източник: offnews

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.