Георги Кадиев: Става въпрос за корупционна сделка

Георги Кадиев: Става въпрос за корупционна сделка
04-11-2020г.
21
Лентата

Автор: Георги Кадиев

Преди няколко месеца подадох сигнал до Главна прокуратура за сделка на Топлофикация-София, при която дружеството продаде произведена от него електроенергия на цена под пазара, което доведе до пропуснати ползи от над 2.16 млн.лв.
Давах показания в полицията. Показания даваха и частният търговец, купил енергията, и шефовете на Топлофикация-София, и шефът на Българската независима енергийна борса, който в пряк текст казва, че сделката е "противна на икономическата логика", "икономически необоснована", "поражда съмнение за извършена предварителна договорка", тъй като "заподозрените" сключват сделката само за 7 секунди, докато други подобни оферти стоят с месеци, и е на цена под цената на други оферти. И Фандъкова дава показания в типичния си стил как не разбрала и как няма правомощия.
Междувременно Топлофикация-София се уплаши и прекрати сделката един ден преди започването й.
Днес получих уведомление от СГП, че няма да има наказателно производство. Няма данни за извършено престъпление, няма нанесени вреди, а дори да имало пропуснати ползи, те не влизали в понятието "значителна вреда".
Продължавам да съм абсолютно убеден, че става въпрос за корупционна сделка.
Общинско дружество продава за 7 секунди цялата си произведена електроенергия на цена 15% под пазара.
Кое не е ясно?
Ще обжалвам.
Защото ако на Топлофикация-София й се размине, ще се размине и на всички държавни и общински дружества, които продават стоката си под пазарна цена.
Нали това не е "значителна вреда"...

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.