Георги Атанасов: Шайката и прокуратурата готвят мека „гражданска война“

Георги Атанасов: Шайката и прокуратурата готвят мека „гражданска война“
06-12-2021г.
53
Гост-автор
Редовно правителство все още няма, но за сметка на това с минимален риск може да се прогнозира развитието на събитията у нас през следващите месеци. Естествено, извън „Руската рулетка“, завъртяна от Вируса, енергийната, икономическата, миграционната и … „северномакедонската“ криза, които до голяма степен се дължат на външни фактори.
 

Джендърът и еко-директивата едва ли особено вълнуват някого извън затлъстялата номенклатура в Брюксел и наоколо. Сега за нас като нация и общество е важно да си дадем сметка за това, че Шайката на Борисов и Прокуратурата Ни готвят мека „гражданска война“.Впрочем, какво беше това „гражданска война“? Накратко – тотален конфликт вътре в една национална общност. Слава богу, в момента от сюжета се изключват екстремни идеологически битки с куршуми и човешки жертви, защото конюнктурата е много по-различна в сравнение с драмата на България в периода 1918-1944, да не говорим за Русия между 1917-та и 1920-та или за Корея, Виетнам, Индонезия, Конго, Гърция, Чили и т.н. в по-близки времена. Нашенската „гражданска война“ се очертава да бъде мека, безкръвна, но не по-малко съдбовна, тъй като става въпрос за посоката на страната към реставрация или към цивилизация.

 

Няма какво да го усукваме по … герджиковски или да се правим да паднали от Марс. Шайката и личната й Прокуратура са мобилизирани за грандиозна съпротива под мотото „Зад нас е Москва!“, тоест Банкя! А съотношението на силите хич не е оптимистично за Промяната. Какво показва бързият анализ за ресурсите от двете страни на фронта?

 

Кирил Петков, Асен Василев и евентуалната правителствена Коалиция ще разчитат на изпълнителната власт и бюджета, на крехкото парламентарно мнозинство и на негласната подкрепа на президента Радев, която обаче е имагинерна величина. В същото време отсреща са „бухалките“ на Гешев и Цацаров, Чиновническата партия, местните феодали, бизнес-клиентелата, 80 процента от бойковите медии, включително „обществените“, ЦИК, СЕМ, синдикати, работодатели и т.н. Не на последно място и силови структури от котилото, произвело някогашния „лейтенант“ от СИК, сменил достойната Пожарна със сивия сектор на мутрите…Балансът на силите е на кантар, особено ако вземем предвид практически безконтролната Прокуратура и липсата на реален шанс за конституционно мнозинство в полите на блудницата Темида. Не случайно всеки ударен ход на Промяната светкавично е последван от контраофанзива на корпоративно-партийното „държавно обвинение“, използвано от групировката ГЕРБ за шантаж, сплашване и „чадър“.

 

Достатъчно е да си спомним какво се случи след действията на МВР срещу криминалния вот и как ден преди втория президентски тур ни в клин, ни в ръкав бе внесено обвинение срещу „руския шпионин“, пенсионирания полковник Иван Илиев, събирал изрезки от вестници за нашата бутафорна армия и публичните ангажименти към НАТО?! Да не говорим за по-крупни афери като ББР, ДКК, „Автомагистрали“ и т.н. Тоест, навсякъде, където „кирчовците“ пипнат по-здравно ще последва ответен удар от „гешевците“…Същото с пълна сила важи и за Петата колона на Чиновническата партия, охранена до пръсване от Бойко Борисов, която от всеки канцеларски молив ще кове смъртоносно оръжие срещу Промяната. Особено, ако започне съкращаване на чудовищно раздутата администрация от над 300 000 човека, както намекна Асен Василев. При подобно развитие електоратът на Шайката ще изпадне в истерия. Няма да стои със скръстени ръце и бизнес-клиентелата, свикнала за лапа милиарди по „обществени поръчки“ и евро-далавери. В симбиоза с местните феодали от ГЕРБ и ДПС, контролиращи 80 процента от територията на родината. Бедна ни е фантазията какво ги чака „малките хора“ по градчета, села и махали! Спомените за БСП, СДС, НДСВ ще ни се сторят като романтичен сън…

 

Вероятно ви е направило впечатление, че за първи път в процеса на Прехода „свободните медии“ вървят не след победителите, а след победените? За „мисирките“ от всички джендъри сякаш не е настъпил нито Девети септември, нито Десети ноември. Те си знаят Началника и нищо друго?! И как иначе, след като значителна част от ефирите и вестниците дължат своето оцеляване на финансовите порции, осигурявани от Бойко Борисов чрез държавна, общинска, корпоративна и евро реклама. Нито един друг премиер досега след падането на Тодор Живков, нито Андрей Луканов, нито Филип Димитров, нито Жан Виденов, нито Иван Костов, нито Симеон Сакскобургготски, нито Сергей Станишев, нито Пламен Орешарски, не си бе позволил толкова цинично да пазарува и корумпира медии, администрация, бизнес, Темида, култура, спорт и всичко останало. Ето защо меката „гражданска война“ ще бъде твърда, макар и без стрелба, ама кой знае?Единственият шанс за победа на Промяната е безпощадната, желязна Метла спрямо Шайката и нейните пипала, метастази и креатури. За ВСС, Прокуратурата и „фирмата“ на Цацаров не ми се мисли! Две години преди общинските избори „Дондуков“ №1 е длъжен да удари с цялата мощ на изпълнителната власт върху местните феодали на ГЕРБ. Едно здраво правителство, което държи Хазната и МВР, винаги ще намери цаката на регионалната Мафия. А офанзивата трябва да започне от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. От нелепата даскалица Фандъкова, превърнала столицата в бунище, през баскетболиста Зико под тепетата и нататък към нечувания наглец край морето с чисто българската фамилия Портних…

 

И още – незабавна ревизия и анулиране на рекламните и подобните договори, осигурени от Бойко Борисов за медийните Му свирки, които без пари бързо ще си подвият насраните опашки. Плюс разпускане и нова процедура за ЦИК, СЕМ, КЕВР, КЗК, „Информационно обслужване“ и т.н. по веригата на марионетките, циментиращи досегашната Диктатура. А може би Разчистването трябва да започне от финансовите стожери на Бойковата Система, като „строителите“ на менте магистрали и ликвидаторите на БМФ, налазили пристанищата във Варна и Бургас плюс летище София. Трябва ли да отивам към футбола, извратен до агония от същите „гелосани“ аферисти от най-близкото крими-каре на Бойко Борисов? 

   Автор: Георги Атанасов

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.