Геополитиката е безмилостна като съдбата!

Геополитиката е безмилостна като съдбата!
29-05-2022г.
231
Гост-автор

Автор: Боян Чуков, ФБ

Полша подобно на турците също желае да възкреси своето минало величие. Ердоган гради своя "Велик Туран" и се опитва да възкреси бившето величие на Високата порта.

Варшава иска да реанимира Жечпосполита, около която да пърха рояк източноевропейски сателити.

Геополитическата концепция може да се нарече Велик Интермариум от Балтийско море, през Черно море, та чак до Каспийско море. Конструкцията е британска. Варшава и Анкара са в британската орбита. Лондон бригадир, а Полша и Турция звеноводи. Борис Джонсън рути Германия и Франция, които заедно с Брюксел му се пречкат при изграждането на "Глобална Британия".

А ЕС бере душа и все по-силно стене ръководен от посредствени евробюрократи.

Къде е България в тази игра? Предполагам, че все още в Голямата игра сме в полския пъзел, а не в турския. Но човек знае ли?  

В Ирак нашите военни бяха в полския сектор, което е релефен косвен признак. Но времената се менят, а с тях и плановете. За всеки случай на първо време можем да вдигнем един паметник на маршал Пилсудски в София. Ей тъй.

За всеки случай като инвестиция в неясното бъдеще. Няма лошо.

Има място и за много други паметници, например на Ататюрк или Чърчил. Последно, може и во всякой случай да подсигурим резервен вариант... монументи на маршал Жуков или маршал Конев.

Геополитиката е безмилостна като съдбата!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.