Ген. Владимиров: Председателят на КПКОНПИ да не се охранява от НСО

Ген. Владимиров: Председателят на КПКОНПИ да не се охранява от НСО
26-07-2021г.
33
Гост-автор
Има логика транспортното осигуряване от НСО на кмета на София да се прехвърли на Общината. Възниква и въпрос, който те не го засягат в предложенията, председателят на КПКОНПИ също да не се охранява от НСО. Има един порочен текст в Закона, който третира осигуряване на лица, свързани с националната сигурност. Това е един паразитен текст, който даде възможност един бивш депутат да бъде охраняван повече от 10 години. Този текст трябва да изчезне от Закона за НСО.
Така ген. Димитър Владимиров, бивш началник на Националната служба за охрана (НСО) коментира пред БНР предложените от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ промени в Закона за НСО:

„Не само транспортното осигуряване на кмета на София да мине към съответната институция, а и на шестте заместник-председатели на парламента трябва да се осигурява транспорт от НС, защото имат бюджет, гараж и възможности. Трябва да се помисли и за конституционните съдии, които са хора с висок ранг, а представляват много малък разход за осигуряване на транспорт от НСО, а ако се търсят други възможности, това ще струва много по-скъпо на данъкоплатците и държавата. Моето становище е, че конституционните съдии трябва да останат на транспортно осигуряване от НСО“, заяви още бившият началник на НСО.

„Нова структура и актуализиране на дейностите на НСО и персонални помени вървят постепенно и без сътресения“, добави генералът.

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.