Ген. Валери Григоров: Борисов беше първият главсек, който дойде ”от околовръстното” по силата на политическо назначение

Ген. Валери Григоров: Борисов беше първият главсек, който дойде ”от околовръстното” по силата на политическо назначение
21-05-2021г.
21
Гост-автор
Непрекъснатите структурни и функционални промени върху службите за сигурност са основните предпоставки, които обуславят това политизиране на най-високото ниво на МВР и на ДАНС. Назначенията в голямата си част се случват по силата на политически препоръки. Борисов беше първият главен секретар, който дойде ”от околовръстното” по силата на политическо назначение, с което беше разрушена практиката на израстване на професионалните нива.
 

Това коментира пред Българското национално радио ген. Валери Григоров, бивш шеф на Гранична полиция и дългогодишен началник на Охранителна полиция в СДВР.

Според него в резултат на структурните реформи и политическия натиск службите за сигурност се намират в тежък функционален, структурен и организационен хаос, "което позволява този произвол".

"Бих поощрил министър Бойко Рашков да бъде по-категоричен и взискателен. В следващите дни МВР трябва да придобие възможностите на работеща структура", обясни ген. Григоров.

По думите му е необходимо да се набележат основните политически приоритети на служебното правителство, а те са да разрушат конструкцията на едноличната власт на Бойко Борисов до степен тя да придобие демократичен и правов вид.

  Източник: frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.