Гафовете и кьорфишеците на Кирил Петков

Гафовете и кьорфишеците на Кирил Петков
24-08-2022г.
149
Гост-автор

Автор: Консервативният блог на Любомир Талев

Днес на излизане от сградата на Софийския районен съд (СРС) екс Премиерът Кирил Петков (ПКП) набързо успя да даде няколко примера за собственото си разбиране за правовия ред в България:

1. Обяви, че завел дело срещу Бойко Борисов на стойност 500 000 лв. Какъв е проблемът с тази новина ли?
Че съгласно чл. 104, т. 4 от Гражданския процесуален кодекс районният съд разглежда искове по търговски и граждански дела на стойност до 25 000 лв. Тоест няма как ПКП "току-що" да е завел дело за 500 000 лв. - това би могло да се случи в Софийския градски съд, а сме свидетели на поредния кьорфишек.

2. Запитан за окончателно обявения от българската съдебна система за незаконен арест на Бойко Борисов не демонстрира и капка разкаяние за незаконните си действия, а се закани, че след изборите продължава в същия дух. Така за пореден път демонстрира незачитане на принципа за разделението на властите и показа, че като истински комунист (не случайно шест месеца и девет дни беше коалиционен партньор на БСП) разглежда съдебната система не като инструмент за гарантиране на правата на българските граждани и постигане на справедливост, а като способ за репресии над политическите опоненти.

3. Грубо изблъска единствения журналист, който си позволяваше да му задава неудобни въпроси, и отново вместо да изрази съжаление, поиска от придворните си медии да презапишат интервюто с него, за да бъде изтрит конфузният момент - отново в най-добрите традиции на сталинската пропаганда.
 
Излишно е да припомняме, че на Запад всеки от гореизброените гафове би бил достатъчен допусналият го незабавно и окончателно да напусне политиката - още повече, че ПКП има дълга история на нарушения срещу законността в страната, започвайки с умишлено невярната му декларация относно неговото гражданство, с чиято помощ стана служебен министър.
 
В България обаче издевателствата над нормалността продължават, активно прикривани от съучастниците на определена политическа сила медии.
 
След поредните предсрочни избори, стоварени ни от "партиите на промяната" е на дневен ред истинска реформа на правосъдието в България.
 
И тя определено не включва продължаващо толериране на подобни практики.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.