Флагът на България върху самолета на Зара Ръдърфорд, с който иска да постави нов световен рекорд

Флагът на България върху самолета на Зара Ръдърфорд, с който иска да постави  нов световен рекорд
18-08-2021г.
61
След три часа едно 19-годишно момиче ще заеме пилотското място в малкия двуместен самолет Shark и ще поиска от кулата на летище в Западна Белгия разрешение за излитане, след което ще направи запуск на двигателя, ще рулира към пистата, ще излети и ще се насочи към Великобритания, след това към Исландия, Гренландия, Канада, а на седалката зад нея, пристегнат здраво, вместо пътник ще лежи огромен мех (turtle pack), пълен с допълнително авиационно гориво.
Така ще започне опитът на Зара Ръдърфорд за поставяне на нов световен рекорд за най-млада жена, направила солова околосветска обиколка с ултралек летателен апарат. Зара е с двойно гражданство – Великобритания и Белгия. Затова, освен името и кръвната ѝ група, на люка са поставени британски и белгийски флаг.
Зара е млад пилот и има едва стотина летателни часа зад гърба си. Това прави предизвикателството още по-голямо. Предстои ѝ да прелети морета, океани, пустини, джунгли, тундрата и тайгата на Аляска и Сибир, пилотирайки машина с тегло около 300 килограма. Основната цел на Зара не е да се окичи с рекорд, а да използва кратките мигове на слава, за да привлече вниманието на хората по света към въпросите за равенството между половете, и да вдъхнови повече момичета към постигане на по-високи цели в живота.
Върху летящата машина на Зара Ръдърфорд има и още един флаг – този на България. Зара го е поставила в знак на почит към българския народ. Причината – българска технологична компания е основен спонсор и финансира начинанието ѝ.
В следващите месеци Зара ще се опита да запише името си в историята на въздухоплаването и ще посети 52 държави на пет континента, ще се срещне с много деца и младежи, ще даде безброй интервюта и ще бъде в световните новини. Тя, разбира се, ще се опита да върне жеста на спонсорите си под формата на популяризиране на марката. Така и малкият български флаг, който тя е поставила до логото на ICDSoft, ще бъде част от тази история.
Успех, Зара!
Няма налично описание на снимката.
 
 
    Автор: Димитър Димитров, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.