Фейсбук и Туитър свалиха материал, изобличаващ Джо Байдън в корупция

Фейсбук и Туитър свалиха материал, изобличаващ Джо Байдън в корупция
15-10-2020г.
30
Гост-автор
През нощта в САЩ гръмна скандал, свързан с цензурата, наложена от „Фейсбук“ и „Туитър“ на материал на New York Post, изобличаващ корупционните дейности на Джо и Хънтър Байдън в Украйна, както и изтриването на профили на говорителя на Белия Дом и други, които споменаха за скандалната статия, която може да има огромно влияние върху президентските избори в САЩ на 3 ноември. Агенция „Фокус“ представя без редакторска намеса материала със заглавие: „Неопровержимо доказателство: електронна преписка за това, как Хънтър Байдън е запознал украински бизнсмен с тати, вицепрезидентът“.
 

Както се разбира от електронните писма, попаднали в разпореждане на редакцията на вестник New York Post, Хънтър Байдън е запознал баща си, тогавашния вицепрезидент Джо Байдън, с топ-мениджъра на украинска енергийна компания. Това се е случило по-малко от година преди Байдън-старши да окаже натиск на украинското правителство да уволнят прокурора, който разследва дейността на компанията.

Тази среща, за която не се е съобщавало по-рано, се споменава в благодарствено писмо, изпратено до Хънтър Байдън от Вадим Пожарски, консултант на Съвета на директорите на „Бурисма“ на 17 април 2015 г., около година след като Хънтър се присъединява към Съвета на директорите на тази компания със заплата , за която се твърди, че достига до 50 хиляди долара на месец.„Скъпи Хънтър, благодаря ти, че ме покани във Вашингтон и ми даде възможност да се срещна с баща ти и да прекараме [така е в текста] известно време заедно. Наистина [така е в текста] е голяма чест и удоволствие“, се казва в имейла.


Имейл, изпратен по-рано през май 2014 г., също така предполага, че Пожарски, който е бил третият човек в „Бурисма“, моли Хънтър да „посъветва как бихте могли да използвате влиянието си“ в интересите на компанията.


Сензационната и убийствена преписка, която изцяло противоречи на заявлението на Джо Байдън, твърдящ, че „никога не е говорил със сина си за своите делови отношения в чужбина“, се съдържа в голям набор от данни, извлечени от ноутбуук.


Ноутбуукът е изоставен в сервиз в родния щат на Байдън, Делауеър, според собственика на магазина.

В друг материал, извлечен от носителя, е намерен неприличен 12-минутен видеоклип, в който очевидно фигурира Хънтър (който призна, че се бори с проблеми със зависимостта), пушещ крек, докато има сношение с неизвестна жена. В материалите има и много други откровени сцени със сексуален характер.


Според собственика на сервиза, клиентът, донесъл ноутбуук MacBook Pro за ремонт след попадане на процесора във вода, никога не е платил за ремонта и не е взел устройството или твърдия диск с цялото му съдържание. Както каза собственикът, той многократно се е опитвал да се свърже с клиента.


Собственикът не е успял да разпознае със сигурност дали клиентът е Хънтър Байдън, но, по неговите думи, на ноутбуука има стикер на фондация „Бо Байдън“, кръстен в чест на покойния брат на Хънтър и бивш генерален прокурор на щата Делауеър.

Снимка на призовка, издадена от федерален съд в Делауеър, която New York Post получи, показва, че лаптопът и твърдият диск са били иззети от ФБР през декември, след като собственикът на сервиза е уведомил Бюрото, че те са у него.


Но според собственика на работилницата, преди да предаде лаптопа с твърдия диск на ФБР, той е направил копие на твърдия диск и по-късно го е дал на Робърт Костело, адвокатът на бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани.


Съществуването на твърдия диск беше разкрито в интервю за New York Post в края на септември от бившия съветник на Тръмп Стив Банън, а в неделя Джулиани даде копие на вестника.

По-малко от осем месеца след като Пожарски благодари на Хънтър Байдън за срещата с баща му, тогавашният вицепрезидент, както вече знаем, по време на пътуването си до Киев през декември 2015 г., оказа натиск върху украинския президент Петро Порошенко и премиера Арсений Яценюк , настоявайки да се уволни генералният прокурор Виктор Шокин и заплашвайки да отнеме гаранция за заем от 1 милиард щатски долара на Украйна.


„Погледнах ги и казах:„ Тръгвам след шест часа. Ако прокурорът не бъде уволнен, няма да получите парите“, се похвали Байдън в Съвета за международни отношения на САЩ през 2018 година. „И те го уволниха“.


Според Шокин, когато е бил уволнен през март 2016 г., той вече е очертал „конкретни планове“ за разследване на дейността на „Бурисма“, който „включва разпити и други следствени действия срещу всички членове на ръководството, включително Хънтър Байдън“.

Джо Байдън твърди, че Съединените щати са искали да отстранят Шокин от поста на генерален прокурор, тъй като се притесняват от корупцията и тази загриженост е споделена от Европейския съюз.

Междувременно, съдейки по съдържанието на имейл, изпратен на 12 май 2014 г. (малко след като Хънтър Байдън се присъединява към борда на директорите на „Бурисма“), Пожарски се опитва да го принуди да използва политическото си влияние, за да помогне на компанията.


Писмото със заглавие „спешен въпрос“ е изпратено и до Девън Арчър, бизнес партньор на Хънтър Байдън, който по това време е бил и член на борда на директорите на „Бурисма“.


Пожарски отбелязва, че „неофициално представители на новото правителство са склонни да действат доста агресивно спрямо Н. З., за да получат пари от него“.

Кой е Н.З., в писмото не се казва, но очевидно става въпрос за основателя на компанията „Бурисма“ Николай Злочевски.

Когато предполагаемият опит за изнудване завършва с неуспех, „те предприеха конкретни действия“ под формата на „едно или повече досъдебни производства“, пише Пожарски.

Спешно се нуждаем от вашия съвет как бихте могли да използвате своето влияние, за да изпратите съобщение / сигнал, за да спрете това, което смятаме за политически мотивирани действия“, добавя той.

Хънтър Байдън отговаря, че той и Арчър са в Катар, в Доха, и иска повече информация относно „официалните (ако има такива) обвинения срещу Бурисма“.

„Кой в крайна сметка стои зад тези атаки срещу компанията? Кой в сегашното временно правителство може да спре подобни атаки“, добавя той.

Размяната на тези писма се е състояла в същия ден, когато Burisma обяви разширяването на борда на директорите, за да включи Хънтър Байдън, който според съобщение за пресата (сега премахнат от уебсайта на компанията) е отговорен за „правния отдел на компания и ще подкрепя компанията в отношенията с международни организации“.

Както следва от многобройни доклади, Хънтър Байдън всъщност влиза в борда на директорите през април 2014 г.

Миналата година адвокатът на Хънтър заяви, че „не е бил член на ръководството“, добавяйки: „Хънтър никога не е отговарял за правните въпроси на компанията“.

Около четири месеца след (началото) на кореспонденцията между Хънтър Байдън и Пожарски, Арчър изпраща на Хънтър Байдън верига от имейли на тема „въздействието на увеличението на данъците върху обема на производството на Бурисма“, в която украинецът съобщава, че кабинетът на министрите на Украйна е представил нов законопроект за данъчното облагане.

„Ако този закон бъде приет, той ще унищожи целия частен сектор за производство на газ в зародиш“, пише Пожарски.
В писмо от 24 септември 2014 г. Пожарски също заявява, че „ще прехвърли тази информация на посолството на САЩ тук в Киев, както и в офиса на г-н Амос Хохщайн в Щатите“.


По това време Хохщайн току-що е назначен за специален пратеник на Държавния департамент и координатор по международните енергийни въпроси.


През декември 2017 г. държавната енергийна компания в Украйна „Нафтогаз“ обяви, че Хохщайн е поел ролята на независим директор в надзорния съвет на компанията, но в понеделник той е обявил оставката си.
„Компанията е принудена да прекарва безкрайно много време в борба с политическия натиск и опитите на олигарсите да забогатеят чрез съмнителни сделки“, пише Хохщайн в статия в украинския вестник „Киев пост“.
В допълнение към отричането, че е говорил с Хънтър Байдън за задграничните му бизнес връзки, Джо Байдън многократно отрича да е имало конфликт на интереси или незаконно поведение във вързка с „Бурисма“.

Миналия февруари, докато гостуваше в предаването Today на NBC, той изригна, когато водещата Савана Гутри го попита дали е „неприемливо че [Хънтър] заема позицията, знаейки, че всъщност той е вкаран в борда, защото компанията иска достъп до вас“.

„Това не е вярно. Казвате неща, за които вие сами нямате представа“, отговори Байдън-старши.

Миналия декември на публична среща в Айова, организирана от Демократическата партия по време на първичните избори, Джо Байдън също изпусна нервите си. Един от присъстващите го обвини, че е изпратил Хънтър в Украйна „за да си намери работа и да работи в газова компания без никакъв опит в областта на производството на газ, за да получи достъп до ... президента“.

„Ти, човече, лъжеш, по дяволите. Това не е вярно и никой никога не го е казвал“ - кипна от гняв Байдън.

След това бившият вицепрезидент продължи да обижда мъжа, наричайки го „дебел“ и казвайки, „ти, пич, трябва да правиш лицеви опори“.

ФБР е изпратило въпроси за изземването на ноутбука и твърдия диск в прокуратурата на щата Делауеър, чийто представител заяви: „Моят офис не може нито да потвърди, нито да отрече информация за разследването“.

Адвокатът на Хънтър Байдън отказа да коментира подробности, но в същото време се нахвърли върху Джулиани.

„Той разпространява конспиративни теории за семейство Байдън, развенчани от мнозина, със сляпо доверие на тези, свързани с руското разузнаване“, каза адвокат Джордж Р. Мезирес, визирайки Джулиани.
Нито Пожарски, нито представители на предизборния персонал на Джо Байдън отговориха на молбите за коментар. Не е било възможно да се осъществи връзка с Хохщайн.Превод и редакция: Иван Христов, агенция "Фокус"

Източник: Гласове
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.