„ФБ спря и хиляди деца у нас най-сетне получиха топла вечеря!“

„ФБ спря и хиляди деца у нас най-сетне получиха топла вечеря!“
05-10-2021г.
16
Гост-автор

„ФБ спря и хиляди деца у нас най-сетне получиха топла вечеря!“

Това е само един от майтапите, които прочетох на утрото, след световния срив на Мрежата.

Някой замисля ли се какво би станало, ако ФБ спре за месец?

Милиарди хора ще посягат към телефона, за да разкрият с видео как ги е засякъл автомобил на светофара, но не – няма къде! Ще искат да покажат как бебето яде първа кашичка от моркови и картофи и каква физиономия прави, но не! – никой няма да види този уникален момент на откритие на пюрето. Ваксъри-антиваксъри колизии, прогнози, страхотии, обяснения в любов между хора, които иначе споделят един и същи дом ще останат несподелени; семейни празници; политически истерии; кадри от борда на самолет, защото сме успели да се доредим до истинско пътуване – НЕ! Никой няма да види! Никой няма да научи!

Изчезваме от света, бе!

Как и къде всички читатели на онлайн изданията да пишат: „Абе вие що пишете за това, що плашите народа?!“

Муха го ухапала Зукърбърг, че е загубил 6 милиарда. А ние, простите не-милиардери как да се надпреварваме с предположения КОЙ е вторият политик от списъка ПАНДОРА. А?! Делян Пеевски някак не може да е изненада. И хубу, де! – как да обясниш на света, че не си изненадан от това, но да изречеш куп идеи за ДРУГИЯ политик

От няколко години мисля, че ако глобалните мрежи изчезнат изведнъж и завинаги, постепенно, макар и болезнено, ще престанем да се държим за телефоните като за инструмент, който поддържа жизнените ни функции, а после ще започнем да ставаме все по-нормални и ще се съобразяваме със своя живот, а не с този на стотици и хиляди хора, повечето от които никога няма да познаваме никога.

   Автор: Лияна Панделиева, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.