Фатално-либерален амок

Фатално-либерален амок
14-03-2022г.
143
Емил Йотовски
Здравейте! Това го пиша, не защото ме интересува дали сте здрави, а защото е клише. Всъщност хич не ми пука дали сте здрави. Дори е по-добре да сте болни, защото като болни ще потребявате повече медикаменти, а това е добре за индустрията. Но не мога да напиша „Бъдете болни“, защото стандартите на общността не го позволяват. Затова Здравейте! Мога да започна и с уважаеми, но вие вече се сещате, че аз въобще не ви уважавам. Защото, за да ви уважавам ми трябва причина.
Сега по същество. Замисляли ли сте се, как така Метата на Цуки ни позволи да призоваваме към смърт на руснаци? Защото да желаеш „умрели руснаци“ не е насилие. Последните, които мислеха по този начин бяха германците, учтиво наричани фашисти. Забравихте ли? Та руснаците можем да ги кълнем, защото стандартите на общността го допускат. А гейовете не можем, защото да кълнеш гей е подсъдно. Обаче какво правим с гейовете руснаци? Тях можем ли или не? Защото като руснаци може, но като гейове – не! А какво правим с украинските фашаги. Защото като украинци не можем ги пипна, но като фашисти можем. Излъгах. Призоваването към смърт на фашистите също не е позволено. Няма позволение. Следователно руснакът е някъде под фашист.
За да не ви нервирам няма да разглеждам казуса – украинец фашист и гей, че либералната формула става сложна.
Нали знаете, че забраняват руска литература, и слава Богу, че има издателства с изключително бдящи главни редактори и други такива, които спират да издават руски автори. Не всички автори, а лошите.
Много ми допада, че и разни либерални оперни състави забраняват „Лебедово езеро“. Очаквам скоро и Достоевски да бъде изгорен, защото е написал Идиот, а това със сигурност обижда общността на идиотите.
Абе либерали мамини сладки. Но не мога да разбера с всичко това хвалите ли се? Верно ли се хвалите? Време ли е за либерална клада?
Както е казал Ян Хус на една баба, която е пъхала клечки на кладата му: „O, sancta simplicitas!“ Но бабата не го разбрала, защото тези със съчките чужди езици не говорят. Камо ли мъртви такива.
Колкото до съвремието аз ще ви спестя латинския, за да не възникват недоразумения, и ще си го кажа разбираемо: „Браво на вас и майка ви либерална и също така малоумна!“
 
   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.