Фандъкова: Детските градини в София няма да отворят в понеделник

Фандъкова: Детските градини в София няма да отворят в понеделник
11-12-2020г.
15
Гост-автор

"Трябва да внимаваме с разхлабването на мерките, за да не върнем обратно резултатите. Трябва да следим внимателно ефекта и резултата от частичното затваряне със срок 21 декември. Няколко дни преди това трябва да направим сериозен анализ. Моето мнение е, че предстоят празници, по време на които имаме склонност да се отпуснем. Не трябва да  бързаме, за да може да не върнем обратно резултатите, което не е целта на затягането на мерките. Трябва да сме много внимателни при разхлабване и отваряне, да следим внимателно резултатите и да слушаме експертите", каза още Фандъкова.

Кметът на София  и посланикът на Обединеното кралство Н.Пр. Роб Диксън откриха официално сътрудничеството между Столична община и британското посолство в сферата на околната среда и подобряването на качеството на въздуха в столицата. Церемонията се състоя на метростанция „Сердика-2“. Сътрудничеството ще се фокусира още и върху обмяна на опит в сферата на интелигентните градове и нисковъглеродния обществен транспорт.

 


Посланик Диксън ще стартира информационна кампания по повод провеждането на 26-та Конференция на ООН по изменението на климата, която ще се проведе в Глазгоу, Обединеното кралство, през ноември 2021г. Кампанията ще започне с информационни материали на спирките и влаковете на софийското метро и цели да повиши осведомеността относно важността от предприемането на глобални мерки за справяне с климатичните промени и изграждане на чиста и устойчива икономика с нулеви емисии. 

 

 

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.