Факт: Пребиването на граждани в Световрачене се толерира от държавата

Факт: Пребиването на граждани в Световрачене се толерира от държавата
06-10-2021г.
37
Гост-автор
Бито куче, ранен орел, окуцял щъркел, мърляво коте… Тичат НПО-та, подир тях медийни екипи, задъхани репортери предават от мястото на трагедията. Изказват се важни особи от важни инстанции, търсят се виновни, психолози ни вкарват конски дози хуманизъм от екрана. Будна държава, будно общество, нали така.
 

Тук на сцената се появява Венци Боксьора от Световрачене, част от Столична община. Чува ли г-жа Фандъкова? Не, разбира се – заета е с милосърдна дейност - назначението на полицейски шеф, уволнен заради насилието на униформени на протестите миналото лято.

Венцислав Дамянов от 15 години тормози жителите на Световрачене. Побоища, заплахи, отвличания, нападение с брадва дори и пр. Хората пропищели, жалвали се в полицията, прокуратурата – нищо. Нерезът в човешки образ им се присмивал и се хвалел, че го пази жена на висок пост. Сещам се за Фандъкова, но едва ли е тя, щото е много морална и справедлива, нали?

Животът на много българи е докаран до борба за оцеляване всеки ден. Няма институция в държавата, която да тури екземпляра-бияч на мястото му. Как тогава същата тази държава ще се справи с енергийната криза, цените на водата и парното, с инфлацията и корупцията?

Жители на Световрачене готови да свидетелстват пред прокуратурата за десетките золуми на Боксьора, но прокуратура няма. И полиция няма. Столична община съвсем се е изпарила.

А хората искат единствено спокойствие и справедливост. В отговор получават обещания и фалшиви думи от предизборните кампании. Отврат.

Вече не стигат думите за подобни безобразия. По-безгранично е само институционалното безразличие.   

   Автор: Витали Роник

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.