ЕВРОПЕЙСКО И ОЛИМПИАДА ОТ СЪВСЕМ-СЪВСЕМ БЛИЗКОТО МИНАЛО

ЕВРОПЕЙСКО И ОЛИМПИАДА ОТ СЪВСЕМ-СЪВСЕМ БЛИЗКОТО МИНАЛО
25-07-2021г.
21
Степан Поляков
Прекрасна и малко тъжна олимпиада, подсмърчат спортните коментатори от Запад на Север и от Юг на Изток.

"Тъжна"!

Никой не нарича филмите за зомбита - тъжни. Не точно тъжни.

На най-добрите спортисти в света бе наредено да се състезават без публика по стадионите. Мерките за сигурност, разбира се, не се отнасят до пътуващите напред-назад шефове на МОК, спортни министри и останалите кръжащи бюрократични твари.

Сякаш е смертелно важно да видим някой глиган с розова копринена кърпичка в горното ляво джобче, прелетял 13 хиляди километра, из телевизорите. А спортистите, те какво?

Не само, че излизат на старта пред бездушните камери, без никаква човешка емоция. Едните клякат преди мач заради черните престъпници по света, другите плуват с маски, за да не им влезе вируса в йодираната вода, третите бягат на социална, а не на хоризонтална дистанция едни от други.
Млади, здрави, талантливи хора с прекрасни тела участват в безтленно шоу пред телевизиите на един загиващ, мигащ с компютрите си свят. Според догмата, която са принудени да обслужват. Вътре в тези изумителни тела няма да намерите нищо обаче - нито достойнство, нито дух, нито, дори, капка еротична смелост. Само страх - да не се заразят. Социално и вирусно.
 
Вие, скъпи атлети, обаче вече сте заразени. Безнадеждно, при това. От алчност за слава и пари, но и от страх пред спонсорите си, правителствата и "лекарите", които ви тъпчат с какво ли не.
 
А през последните 300-400 години, откакто аз следя олимпиадите, имаше безброй жени и мъже, готови да загинат на пистатата заради честта на нацията /не на скапаното правителство, тъй като знам, че не правите разлика/.
 
Това е една прекрасно-зловеща олимпиада.
 
Ще я гледаме рано сутрин, когато в другия край на Планетата, изгрява Слънцето на един загиващ свят.
 
По-точно загинал свят. Прави ли ви впечатление, че и Европейското и Олимпиадата са брандирани като 2020-а?
 
Тоест, ние вече играем в миналото, а ни убеждават, че е сега.
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.