Европа се гъне, мъчи и влачи по корем в резултат от собствената си политическа глупост

Европа се гъне, мъчи и влачи по корем в резултат от собствената си политическа глупост
22-12-2021г.
81
Гост-автор
Вторачени в собственото си нелицеприятно битие тези месеци, пропускаме често общата картинка. Европа се гъне, мъчи и влачи по корем в резултат от собствената си политическа глупост. Успокоителното е, доколкото това може да ни успокоява, че сегашното безобразие с енергийната криза е следствие от близо двадасет години погрешка сметка за енергийната сигурност на Европа. Зелената сделка в действие, макар тя тепърва да започва да се прилага. Европа изпитва глад за електроенергия и за енергийни носители. Вчера отбелязваме пореден рекорд с цената на природния газ на европейските борси, а тук пореден рекорд на цената на електроенергията на свободния пазар... Европа ни повлече към енергийна, а оттам към тежка икономическа криза. Немецът няма газ и ще трябва да се бръкне още по-дълбоко в джоба, за да получи. Самодоволните западноевропейски общества май ще трябва да поседят и на студено и ще карат тежка зима, треперейки Газпром да не спре кранчето. Сегашната ситуация показва, че цялата енергийна стратегия на ЕС е боклук и нищо не става от нея. Три десетилетия уж диверсификация, иновации, перки, панели и накрая пак на колене. Стреснати от тъмното, буквално, бъдеще, ще правим май пак завой към реабилитация на ядренята енергетика (И Слава Богу). За енергийните батаци обаче в общоевропейски план отговорност няма да има. На власт са същите ляво-либерали, които три десетилетия проповядваха и налагаха този зелен модел. Сега ще поседят на студено, а и ние ще се помъчим покрай тях.
Имаме възможност да усетим какъв е резултатът от всичките зелени дивотии. Ето ефектът от минималното им приложение. Хубаво е, нали? Страхотно е.
Сега европейският избирател, включително и българският, има шанс да разбере за какво точно е гласувал. Лозунгите, лабораторните идеи в управлението, експериментите не топлят, нали? Прогнозирам, че настоящата ситуация ще е само началото на вълна от силен евроскептицизъм и анти либерално движение. Европа трябва да се събуди, в противен случай я чака хипотермия и бавна и мъчителна смърт...
 
   Автор: Карлос Контрера, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.