Ето какво става според мен.

Ето какво става според мен.
05-07-2021г.
42
Гост-автор

Автор: Явор Дачков

Ето какво става според мен.

Радев, ДПС и Слави Трифонов изтласкват БСП от играта за власт, залепвайки я за системните партии (все едно, че ДПС не е!). Знаят, че БСП няма как да не подкрепи правителство срещу ГЕРБ и затова няма да ѝ дадат да участва реално в управлението, защото ще разчитат на гласовете на партията безплатно. Както е и в момента - Радев прибра само опоненти на Корнеля Нинова в служебното правителство.

Разбирам Радев тъй като БСП започна първа войната срещу него и не му остави друг ход. Той предпочете да се залепи за силните на деня, които са от американстото посолство и двете им проксита - ДПС и Демократична България.

Въпрос на време е БСП да узрее, че най-прозорливото е да тръгне за съюз с ГЕРБ докато последните все още са в кондиция и не са се разпаднали. Тогава и ДПС ще преосмисли позициите си.

Моето лично мнение е, че нова тройна коалиция от системни и стабилни партии, зад които стоят реални избиратели е по-добра възможност за управление, отколкото идиотските експерименти с глупави прищявки като Слави Трифонов, който се нарежда в дългата редица, която започва с Жорж Ганчев (лека му пръст), минава през Волен и Бареков и свършва с Марешки.

Наистина има такъв народ, който гласува по този неизменно глупав начин!

Най-голямата опасност е в непропорционалното придобиване на власт от Демократична България, които са идеологическа секта и които ще имат огромно влияние върху управлението без реална солидна електорална подкрепа зад гърба си. Това е джендърство, свободен пазар, некомпетентност с претенция и безогледно мачкане на другите в името на личната свобода, хлебар, савини, биопростотии, тротинетки и безумни идеи за силово въвеждане на нормалността под дъгата на американския флаг.

Както и огледален образ на Пеевския модел в правосъдната система, само че с "правилните хора" на чело. Те са истинската опасност, защото зад тях стои Херо Мустафа и глобалния мейнстрийм на извращенците от неолибералната диктатура.

Румен Радев трябва много да се замисли на кого и защо дава властта. Въпреки всички причини и цялата предистория, която лично аз разбирам - глупостите на Корнелия Нинова, мачкането от ДПС и американския натсик след Грипен не му оставиха много голям избор. Сега обаче той е на власт и може да внесе някои корекции, стига да иска.

За мен нахлуването на лумпенската стихия чрез Слави Трифонов е червена линия. Тук трябва да се пазят граници. Както трябваше да се пазят през 2009 г. с нахлуването на Борисов. Тогава днешните умни и красиви, които днес го чегъртат, направиха Синя коалиция с него и го легитимираха. Точно така, както днес легитимират Слави Трифонов.

Вместо да се отлепим от дъното, ние продължаваме да го дълбаем с глупаво възторжения възглас "Промяна!" на уста. Трябва да си сляп, за да не видиш, че тази чалгия, опакована с децата на лейтенант Харвард не е прогрес, а регрес.

Мислите, че не може по-лошо от Бойко? Може и още как. Разбирам всичките ходове на Румен Радев дотук и все още го подкрепям, защото е почтен човек, който се опитва да остане такъв и да се превърне в политик. Много е важно какво ще предприеме след тези избори и накъде ще наклони везните.

Слави Трифонов не е вълна - подкрепата за него е малка - 500-600 хиляди гласа и 70 депутати в НС. С това не може да се управлява стабилно, нито да се излъчи легитимност. Да се помпа изкуствено този парцал и шут на мутрите, вземал пари от всички мафиоти на прехода - като се почне с ВИС, СИК, Поли Пантев, Илия Павлов, а последно и от Пеевски, който бе посочен от американците за корумпиран е безумие. Нищо, че някакви български идоити са гласували за него.

На тази лоша спирала трябва да се сложи край. Все някога.

Добре е Румен Радев да си спомни защо беше избран преди четири години за президент - за да донесе промяна, а не да подмени досегашното с повече от същото. Добре е и да бъде честен към своя призив отпреди година: Мутри, вън! В списъка с мутрите Слави Трифонов е на челните места, макар и като обслужващ персонал.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.