ЕС се кани да забрани мусаката

ЕС се кани да забрани мусаката
28-12-2021г.
130
Гост-автор
Няма да крия, че много се зарадвах като разбрах, че ЕС се кани да забрани мусаката и то не защото всеки път загарям своята, а по чисто общочовешки и разбираеми причини. Едно на ръка, че е вредна за природата. Това няма да го анализирам. То е ясно. Какво като не може да бъде обяснено. То и Господ не може да бъде обяснен, ама не пречи да вярваме в него. Логично е и с мусаката да е така. Ето и моите основания за забрана на мусаката по чисто житейски мотиви:
Загарям я, но това го казвам измежду другото
Дискриминира жената. Открай време жените биват пошляпвани по дупетата с думите "няма ли да завъртиш една мусака тея дни".
Провокира към насилие, често домашно( пошляпването по дупето).
Хората слагат умрели животни вътре. Имаме хем насилие към животните, хем примитивизъм.
Хората, които се индетифицират като жени, но не умеят да готвят мусака като жени, се чувстват потиснати. Отново дискриминация.
Често жените в третия свят и в България биват избирани за съпруги спрямо умението им да приготвят мусака. Жената притежава и други качества, които щеше да развие, ако не й се налагаше в 3/4 от времето си да приготвя мусака.
И не на последно място загарям мусаката. Така че за мен това е лична кауза, която ще скрия зад общочовешки мотиви, за да се впиша в лайфмотива на някои от активистите.
 
    Автор: Персефона Коре, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.