Епидемия на ваксинираните

Епидемия на ваксинираните
07-12-2021г.
57
Гост-автор
Време е за завръщане към нормалността!
България и Румъния показват много сходно развитие на ковид-епидемията. И двете страни прескочиха първата вълна в Европа, но после имат ясно изявени три вълни като последната (делта) е най-силна. Румъния достигна пик на абсолютния брой на отчетените заразени на 19 октомври (почти 18800), а България - на 26 октомври (6800). Съотношението много добре отговаря на съотношението на населението на страните. Оттогава и в двете страни има спад, който е малко по-бърз в Румъния. Вчера в България отчетохме най-ниския брой регистрирани новозаразени от края на септември. Броят на заразените в болници и в интензивни отделения спада бързо.
Няма абсолютно никаква причина да смятаме, че кривата в България ще е различна от тази в Румъния. Спокойно можем да отменим всички безсмислени мерки в училищата и най-вече дискриминацията, благозвучно наречена "зелен сертификат".
Междувременно Западна Европа тепърва гони пика на нещо, което бих нарекъл "епидемия на ваксинираните". В Нидерландия (между България и Румъния като брой население, но с много по-голям дял васкинирани) например стабилно си отчитат по над 20000 нови случая на ден вече две седмици. Здравната им система е блокирана. Факт е, че поне смъртните им случаи са доста по-малко.
Подобно е положението в повечето страни в Западна Европа с едно голямо и ясно видимо изключение - Швеция, която единствена там допусна изграждане на масов естествен имунитет, който подсили и с масова ваксинация!
Очертава се омикрон да сложи край на тази история като превърне ковид в относително обикновен грип. Дано няма дългосрочни последствия в обществените отношения, защото с поведението си правителствата създадоха огромни бездни между хората...
 
 
 
 
    Автор: Боян Рашев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.