Елена Йончева: Скри ли се Борисов от разговор в Европейския парламент?

Елена Йончева: Скри ли се Борисов от разговор в Европейския парламент?
28-08-2020г.
0
Лентата

Моят въпрос към г-н Борисов е: Вярно ли е, че към него е била отправена покана за участие в тази среща и ако е така, то той покрил ли се е?

Избягал ли е от разговор с европейските депутати? Не е ли редно Бойко Борисов сам да се яви в

Европейския парламент, а не да прехвърля това свое задължение на своите подчинени?

Припомням, че премиерът на Малта беше поканен да участва в заседание на тази подкомисия към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, когато се разискваше убийството на журналистката Дафне Галиция.

В последствие в страната бе изпратена и специална мисия за установяване на фактите, която определи, че ситуацията в Малта е довела до големи и трайни заплахи за принципите на правовата държава, демокрацията и основните права. В резултат на това Европейския парламент прие резолюция, в която призова за оставката на премиера на страната Джоузеф Мускат и той се оттегли.

Също така бих искала да посоча, че на 10-ти септември в същата тази Комисията отново ще бъде дискутирана ситуацията в България. Преди два месеца настоях темата за нарушаването на върховенството на закона в страната ни да бъде включена в тази комисия, като изпратих и писмо до нейния председател. Това вече е факт и усилията ни дават резултат.

 Източник: glasove.com

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.