Елена Гунчева: Срещу тези, които се борят с мафията, се хвърля кал и компромати

Елена Гунчева: Срещу тези, които се борят с мафията, се хвърля кал и компромати
25-03-2021г.
34
Гост-автор
С погнуса днес гледам как срещу тези, които се борят с мафията, се хвърлят компромати и се плюят. Разбирам, че когато синът ти е убит, губиш чувство за мярка. Но някак си не мога да възприема, когато точно преди избори решаваш да дадеш воля на мъката си. И да хвърляш обвинения, които са абсурдни.
 

Съдебната система е проблемна. Има и корумпирани съдии. Само, че не винаги виждате истината. А тя е, че когато предварително делата са провалени от прокуратура и следствие, на съда не остават полезни ходове. А точно това правят гербавите, че и техните предшественици - полиция и прокуратура оплескват доказателствата, нарушават се процесуални права на обвиняемите, доказателствата не се събират по установения в НПК ред. Истината в съда не е това, което ви втълпяват медиите, а това, което се вижда от доказателствата. И ако тях ги няма или са негодни, няма съд, който да отсъди "виновен".


Всъщност проблемните съдии се нарочват. Проблемни с несъгласието си за търговията с политическо влияние, упражнявана от политиците спрямо независимия съд. Проблемни с това, че вместо да изпълняват разпорежданията на управляващите, имат наглостта да имат вътрешно убеждение и да се ръководят от закона. Проблемни с това, че вместо да си мълчат, те говорят за истината, която знаят.


Съдия Румяна Ченалова наистина беше и е проблемна. За управляващите. Защото е една от тези, които никога не си мълчаха, не мълчи и сега. Не се и съмнявам, че е знаела какви са последствията и въпреки това не се спря. Хайде замислете се колко неудобни съдии бяха умишлено компрометирани, за да не се пречкат на удобните, които изпълняват в съда политически поръчки.


Всъщност проблемните за властта съдии ги гледат под лупа. И ако те си позволят дори най-малкия намек за корупция, злоупотреба или непрофесионализъм, ще бъдат смачкани. Нима се съмнявате, че ако имаше нещо подобно, досега Гешев нямаше да го каже? Но в България е най-лесно да окаляш човек със съдействието на свинските и пикливи медии. Без основание, просто защото на теб ти е платено да изпълниш мръсната мокра поръчка пред медиите!

Калната битка продължава. Но аз знам, че когато морални и почтени хора са се включили в нея, въпреки калта, ще успеят. Защото и Бог помага на смелите!

   Автор: Елена Гунчева, фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.