Електроника на пропагандата

Електроника на пропагандата
08-03-2021г.
36
Мартин Карбовски

Като по команда - отключиха се за един ден десетки мемета, колажи, слогани срещу опозицията. В интернет тече програма “опозоряване на алтернативата”, стъписващо прости и нелогични послания, целящи да докажат малоумието на промяната.

Публикуваме тук само един колаж. Посланието е да изметем боклука. В кофите са всички различни от властта. Гениалният мозък в този колаж реално е влюбен в еднопартийната система. Но с колажи не се спори.

Цели се измиване на мозъците, доказване на липса на алтернатива. Най ударени са Слави, Президента и Да, България, но както показва колажа - всички са в кюпа, пардон, в кофата за боклук. Личи стратегия на недоучил ум. Но и си личи огромен бюджет, хвърлен в тези картинки и послания. Звукове и гледки от едни избори в България.

Механизмът е прост - правиш група с обидно послание. В групата я се съберат 500 човека за една година, я не. Но меметата, публикувани в тази група, тръгнали на поход в съзнанието на хората имат учудващ резултат.

Десетки хиляди харесвания и споделяния. В това няма логика - дори и всички в групата да са огранизирани да публикуват. Логика обаче има и тя е логиката на парите.

В момента от официалната българска власт неофициално към Марк Цукърбърг текат едни реки от пари. А тези пари са взети или от кражба, или от данъкоплатците.

Целта е проста - Слави да е гей, опозицията - малоумна. Прокрадват се и заплахи - че БСП е равно на 1996-та. Има и директни хвалби към вожда, цитати от Урсула.

Плакати вече няма. Битката е в електронната пропаганда. А тя няма регламент. Има само на всичко готови преторианци с мишки в ръце.

Създава се нов политически жанр. Електронната пропаганда. И трябва да се помисли за регулации. Но кой да го каже - бай Ганьо, Гочоолу, Дочоолу правят кампания, а Данко Харсъзина им е направил фейсбук профил. Айде успех.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.