ЕК готви договор за 300 млн. дози от ваксината на "Пфайзър"

ЕК готви договор за 300 млн. дози от ваксината на
10-11-2020г.
3
Гост-автор

Това е най-обещаващата ваксина досега, се посочва в изявлението на Фон дер Лайен след вчерашното съобщение на производителя, че ефективността на новия препарат е 90 процента. Досега ЕК сключи договори с трима други производители и предстоят още, добавя председателят на ЕК. Щом ваксината е налична, възнамеряваме да бъде осигурена бързо навсякъде в ЕС, допълва тя, цитирана от БТА.

По-рано днес говорител на комисията посочи, че досега задълбочени преговори с "Пфайзър" не са водени. Той отбеляза, че засега не са уточнени условията на новия договор и се очаква те да бъдат определени утре на седмичното заседание на еврокомисарите.

По неговите думи се предвижда държавите от ЕС да получат срок, в който да заявят дали проявяват интерес за участие в снабдяването с дадената ваксина, а след това сами да договорят с производителя цените и необходимите количества. Предвижда се въпросът с ваксините да бъде обсъден от Европейския парламент в четвъртък и евродепутатите да настояват за прозрачност при сключването на споразуменията с производителите.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.