Ей, чичкото, дето днес се разписа с култовата реплика, че от българите в чужбина нямало "електорален ефект" ?

Ей, чичкото, дето днес се разписа с култовата реплика, че от българите в чужбина нямало
18-03-2021г.
16
Гост-автор
Я ела, бе, байно, у Лондоня, града голема, или у Франкфурта, немска пущина, па да те туря да се редиш пет часа в дъжда на опашка, само и само за да упражниш неотчуждимото си гражданско право да гласуваш, че да ти найда аз на тебе един електорален ефект - ама тъй, че очи да подбелиш, скорбут да хванеш и лумбагото да те сецне!
Ти ли, бре, байно, ще ми разправяш за ефект? Като няма ефект от нас, защо мнозинството е на барикадата да ни спре всеки път, когато поискаме да влезем в цивилизацията и да имаме в България дистанционно гласуване, например пощенско? Защо, ако е все тая, парламентът ни забрани да разкрием колкото секции са ни нужни?
Защото такъв ефект ще видите, че джигерят ви ще изгори, затова.
И като хоратиш така, байно, кажи барем Конституцията дали си я мярвал нявгаш с крайчеца на окото си? Или за това не ти плащат - а само да преливаш от пусто в празно, от студио на студио, да разделяш, да омаловажаваш, да пустословиш на чужд гръб?
Артък! Артък вече.
Куцо, кьораво и сакато, платено, купено и наето се упражни върху нас - българите зад граница. Всеки размахва нож към нашия самун хляб. Този единствен хляб, който ни е останал - не тестеният, а мисловният. Мисловната храна, която споделяме с всички, които все още оцеляват в опосканата ни държава - семейства, близки, приятели, колеги, съученици, съмишленици. Тихо се подпираме едни други и гледаме да влачим напред.
Та, колкото и да се пънеш, байно, ние ще пробием.
Ще гласуваме, ако ще да трябва с кану по Темза да гребем до урна.
За всяко твое интервю ще дадем пет.
И докато не променим закона, така че всеки български гражданин, където и да е, да може свободно да участва в решаването на бъдещето на страната му, няма да спрем.
Та, отсега ти казвам, не се хаби всуе.
Правдата е на наша страна.
За численото превъзходство - да не говорим.
  
   Автор: Мария Спирова, фб
 

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.