Едно е ясно – Борисов и ГЕРБ повече никога няма да се върнат на власт

Едно е ясно – Борисов и ГЕРБ повече никога няма да се върнат на власт
23-06-2021г.
27
Гост-автор
Предупредих да не слагате рибата в тигана с прогнозите за резултатите от изборите на 11 юли преди да сте я хванали, защото нагласите ферментират.
Счупи се магията на ГЕРБ и от тук нататък партията само ще губи до окончателната си маргинализация. Тя няма цел, няма идеология, няма котва извън това да обслужва нуждите и егото на Борисов. Представете си че сте член или симпатизант на ГЕРБ - как си отговаряте на въпроса къде ще бъдем след три години? Отговорът е - никъде.
БСП както винаги ще установи че не може да си надскочи пЕша си, тъй като няма как да продаде на избирателите че е нова партия, с нови хора и нови мисли. С една дума не е носител на промяната.
Демократична България може още да дръпне след като получи подкрепа от емигрирали към ГЕРБ "десни", които установяват, че корабът потъва и трябва да заложат на по-перспективно. Всичко зависи от степента на ерозия на влиянието на ГЕРБ, които са в глуха отбрана, изобщо ги няма на хоризонта, нито послания, някакви скучни и безмислени появи на Борисов, който не разбра че не носи, а отнема гласове.
ИТН ще победи вън от съмнение и партиите на протеста ще се доближат плътно до мнозинство, без да могат да го постигнат. Не е изключено да има и тотален суинг воут миграция на подкрепа и в последната седмица. Никой не може да предвиди пропадането в ГЕРБ.
Едно е ясно - Борисов и ГЕРБ повече никога няма да се върнат на власт.
И нещо за размисъл на Румен Радев - как гледа на смисъла от ранното оповестяване на кандидатурата си с Илияна Йотова, която се припознава основно с БСП, след като протестните партии и БСП вече са много по-силни и вървят в своя посока. Ако те съгласуват кандидат ще спечели срещу него.
 
    Aвтор: Илиян Василев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.