Едни хора не успяха да дочакат пролетта. Днес почитам и тяхната памет

Едни хора не успяха да дочакат пролетта. Днес почитам и тяхната памет
21-02-2022г.
89
Венци Мицов
На този ден през 2021 ме навести един китайски гост.
Започна с треска, след това силни болки в кръста, после кашлица и не особено висока температура - 37,5-37,7.
За има-няма 3 дни развих пневмония и скенера показа, че 25 процента от белите ми дробове са заминали някъде другаде.
После полежах в болница, поех няколко антибиотика, сериозно количество антиколагуланти и благодарение на екипа на Александровска и няколко приятели - медицински лица, които постоянно ми даваха съвети, оцелях.
Пораженията - дълъг ковид, който влачих месеци - адски болки, кашлица, панически атаки нощем - постепенно, едно след друго се борех с тях.
И се преборих. Освен с кашлицата, която влача до ден днешен и все още не е ясно от какво е. Снимките на белите дробове показват възстановяване, УНГ не установява проблем, но аз кашлям и кашлям и така вече година. Гърлена кашлица, която засяда под формата на жилав секрет и ме кара да се дера като малиоумен. Остана ми само да ида на гастроентеролог и да проверя дали не е в резултат на рефлукс, но все времето не е подходящо.
Както и да е. Почитам този юбилей не заради нещо конкретно. А ей така, за да не го забравям самият аз.
Сигурно, ако ми е писано да живея дълго, ще се налага тепърва да се боря с други здравословни приблеми. Всеки човек си има слаби места и не може да предвиди кога какво ще се прецака.
Почитам този ден, защото иде пролет. А с нея идва и надеждата да забравим тоя занулен период - 2020-2022 и да продължим напред.
Едни хора не успяха да дочакат пролетта. Днес почитам и тяхната памет, Други, благодарение на нещастието направиха кариери и влязоха в парламента. Днес им се усмихвам и на тях.
Скоро болестта ще свърши. А с нея ще свърши и смисълът от формации и хора, които да се катерят по темата.
А сега ви желая лек ден и успешна седмица! Навън времето е чудесно!
Пролетта идва. А с нея идват и новите надежди...
Знам ли...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.