Единственият диспансер за бъбречно транспалнтирани в България ще бъде превърнат в Ковид отделение

Единственият диспансер за бъбречно транспалнтирани в България ще бъде превърнат в Ковид отделение
06-11-2020г.
11
Гост-автор
НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ БЪБРЕЧНО ТРАНСПЛАНТИРАНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
 
С действието или бездействието на министъра на здравеопазването проф. К. Ангелов единствения диспансер за бъбречно транспалнтирани в България ще бъде превърнат в Ковид отделение?! Единственото специализирано такова звено ще бъде унищожено във вида, в който съществува толкова години. Това противоречи на всички медицински и професионални норми – за човешките въобще не може да става и въпрос?!
 
Политическият популизъм на властта, през последните две години и афиширането медийно за създаване на програма за трансплантации у нас ни показва, че всичко е само един политически ЦИНИЗЪМ и нищо друго! На КОЙ му хрумна подобна идея и КОЙ български лекар се съгласи с подобно действие, обричайки на риск здравето и живота на бъбречно трансплантираните в България?!
 
Унищожаването на специализирани структури, като Клиниката по нефрология и трансплантации към УМБАЛ „Александровска болница”, Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Свети Иван Рилски” София и преобразуването им в Ковид отделения показва много ясно, каква е насочеността на властта към хронично болните пациенти по време на пандемия – систематично и насочено действие, което може да бъде квалифицирано единствено като ГЕНОЦИД!!!
 
Федерация "Български пациентски форум" категорично се противопоставяме на подобни безумия поставяйки на риск живота на българските пациенти с хронични заболявания!
 
Автор: Български пациентски форум
 
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.