Джон Ленън е жив!

Джон Ленън е жив!
08-12-2020г.
31
Гост-автор
Горе-долу по това време, преди точно 40 години, седяхме в една ученическа квартира на малката столична уличка "Данте". Нямаше интернет, нямаше социални мрежи, даже медии нямаше много. Имаше едно Радио, и по него съобщиха, че Джон Ленън е бил убит на улицата в Ню Йорк.
 
Не помня как стана, но веднага наизвадихме големи картони, четки и червена боя, и изписахме десетки плакати с "JOHN LENNON Е ЖИВ!", хукнахме да ги закачим по стените и дърветата на Граф Игнатиев.
 
Трудно ми е да опиша какво означаваше Ленън за онова време и поколение. Беше много повече от музикант и рок-звезда. Беше Месия, Легенда, Надежда, Свобода, Вдъхновение, Красота, Бунт и сигурно каквото още се сетите.
 
И сега, 40 години по-късно, слушам Imagine и Happy Xmas(WAR Is Over), и се замислям в какво се превръщат младежките ни мечти и идеали? Какво става със Света, който си искал да промениш? Кога човек се пречупва и се примирява да живее по правилата на Свинете, само хляб да има?
 
Мисля си, че най-вероятно Джон Ленън трябваше да бъде убит на 40. Щеше да е много нелепо да го видим как остарява, превръщайки се бавно в усмихнат конформист. Заедно с нас...
 
 
Автор: Христо Комарницки
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.