Двойни стандарти ли прилагаме? Да, точно така. И?

Двойни стандарти ли прилагаме? Да, точно така. И?
27-02-2022г.
84
Гост-автор

Автор: Кристиян Шкварек, ФБ

Държавите, които най-яростно се съпротивляваха срещу мигрантската вълна от 2015-та насам днес най-охотно помагат на украинските бежанци. Страните, които водиха открита война с ЕС по темата миграция от Африка и Близкия изток - Полша, Унгария, Чехия, Словакия, днес най-активно помагат с приема на бежанци от Украйна. Защо?
 
Защото украинците са европейци, християни, славяни. Те са от нашите. От нашите. Кое не разбирате?
 
Нищо по-естествено, еволюционно заложено и логично няма от това организмите, животните, хората да се групират на "наши" и "чужди". Тези са от нашите. Искаме да помогнем на нашите. Ще приемем нашите.
 
Чуждите не искаме, на чуждите нямаме доверие и на чуждите не желаем да предадем демографското бъдеще на този континент. Един украинец в Полша, Унгария, България и дори в Ирландия си е "сред свои". Един арабин или африканец - не е. И никога няма да бъде, поне докато не станат мнозинство, каквато е отчайващата тенденция през последните десетилетия в Западна Европа.
 
Да, това е двоен стандарт. Да, няма абсолютно нищо лошо, срамно, неправилно в двойните стандарти. В дискриминацията. Без значение какво ви казват малоумни конвенции и харти. Всеки жив организъм я прилага. Всеки от нас я прилага - в избора с кого да общува, живее, бъде приятел или създаде семейство. И така трябва да бъде. Така правят здравите организми и хора.
 
Последните десетилетия на Неолиберално господство се опитаха да заклеймят здравото като болест. Нормалното като ненормално. На дискриминацията да сложат печата "патология". Затова започнаха да приставят термина -фобия към всеки такъв пример. Защото "фобията" е болест и ако ви нарекат "ксенофоб/хомофоб/ислямофоб" и прочее ще наложат тезата, че ви има нещо, че сте болен. И ще продължават да го правят, включително в България, десетките либерални журналисти, академици, "експерти".
 
Ще четем такива статии от Дойче Веле и Капитал, ще се опитват да ни го наложат "интелектуалци" от Дневник, Свободна Европа и всевъзможни НПО-та.
 
А всъщност тъкмо либерализмът е нездравото. Болното. Неестественото. Идеята, че Швеция има задължението да позволи на Суб-Сахарска Африка да я промени завинаги демографски, или че французинът следва да няма проблем с ислямизацията на страната си, това е болното. Както и очакването, че тъкмо тези хора изведнъж ще приемат либералните, постомодерни мантри и няма да се държат племенно тук, в Европа. Тази наивност е патология.
 
Ние, които прилагаме двойните стандарти, които отличаваме нашите от чуждите - ние сме нормалните, здравите. Историята така ще ни запомни. И няма да се оправдаваме и обясняваме повече за това.
 
Ukrainian Refugees Welcome

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.