Две години след началото на пандемията, въпросите са много повече от отговорите.

Две години след началото на пандемията, въпросите са много повече от отговорите.
18-10-2021г.
63
Ирини Зикидис
За мен темата ковид е като минирано поле. Около мен едни хора пердашат смело през него с викове "Ваксините ни убиват", а други крещят "Само ваксините ще ни спасят", без да обръщат внимание на странните факти, които избухват в лицата им.
Много ми се иска и за мен нещата да са черно-бели, за да мога да заема категорично страна, но те, както винаги, са само различни нюанси на сивото, и аз стъпвам плахо ту напред, ту назад.
Може би проблемът е в това, че чета твърде много по темата, и колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Липсата на експертни медицински знания не ми позволява да отсея вярната от невярната информация, и единственото, което остава в главата ми, е хаос и страх. И хем опитвам да държа няколко хипотези отворени, хем се побърквам от безсилие и липса на твърда почва под краката си.
Ето, от една страна имаме затихващи ковид случаи в Западна Европа, в резултат от ваксинационните кампании. Във Великобритания хората се върнаха към стария начин на живот, маските са пожелание, а смъртността на 66 милионната държава е по-ниска от тази на 11 пъти по-малка България. И това се дължи само и единствено на ваксините. И няма как да не отчетеш тази феноменална новина и да не въздъхнеш "Слава Богу, че имаме ваксините и че съм ваксинирана." И се моля това да е краят на пандемията и България най-сетне да поеме по този път.
И тъкмо вдигна малко глава и ми поолекне на душичката, и попадам на сериозен учен от Станфорд, който е като конник на Апокалипсиса и който цитира други много сериозни учени. Според тях само ваксини, без няколкомесечна изолация, са рецепта за зловеща мутация на вируса към по-смъртоносен, и дават за пример Чили - една от най-ваксинираните държави в света, където от няколко дни се е появил нов, по-смъртоносен вирус, който покосява наред и ваксинираните. Ако тези учени се окажат прави, то до края на годината Западна Европа ще потъне в далеч по-тежка ковид криза. Решението на този учен е само едно: ваксина + жестока няколкомесечна изолация, както в Австралия и Китай. И не е антиваксър, напротив - горещ привърженик на ваксините, но САМО комбинирани с изолация. Прав ли е? Греши ли? Попитах го нов ад ли ни чака, и неговият отговор беше лаконичен - "Да". И, Господи, как се моля да греши, и да е просто един изплашен като мен човек.
Другото, което жестоко ме съсипва, е разнопосочната информация за протоколите за лечение на ковид. В крайна сметка ивермектинът върши ли работа? Лекари и фармацевти, с които съм говорила, са отново в два отбора - едните твърдят, че е по-скоро вреден, защото унищожава черния дроб, а други казват предпазливо, че приеман в първите дни на заболяването, може да помогне донякъде.
Да, обаче попадам на информация от абсолютно надеждни сайтове, която стои in plain sight от месеци. Това са данните за индийския щат Утар Прадеш. Населението на щата е 228 милиона души към 2020, и ако беше отделна страна, щеше да бъде петата по население в света. Нивото на ваксинация в момента е 13%, но когато започват да се развиват събитията, довели до тези резултати, е било 5%. Причина за този невероятен обрат е широкото въвеждане на протоколи с ивермектин, както за терапия, така и за профилактика. Прилагам един материал, който е отскоро и достатъчно добре описва всички събития. Независимо от това, че става дума за филипинска медия, фактологията е коректна. Имам и други междинни по хронология материали от индийската преса, които се съгласуват с информацията в тази статия. Моля, обърнете внимание на това, как СЗО и свързаните с нея здравни организации в Индия не са допуснали използването на протоколите с иверктимин. Обърнете внимание също и на това, как в крайна сметка здравните власти в Утар Прадеш са се разбунтували и са пратили на майната си СЗО и са започнали ивермектиновата програма.
За мен ужасяващото е, че две години след началото на пандемията, въпросите са много повече от отговорите. Не знам вие имате ли паник атаки и постоянно усещане за тревожност - аз имам. И се чувствам феноменално зле на моменти. И се моля това да свърши по-скоро.
 
Посетете Информационния център за COVID-19 за ресурси относно ваксините.
Получаване на информация за ваксините
 
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.