Дувърска драма - за разнообразие

Дувърска драма - за разнообразие
23-12-2020г.
9
Гост-автор

Автор: Лияна Панделиева, ФБ

Когато българите били отрязани от самолетни полети към дома от Великобритания към България и към навсякъде, барабар с бебетата, старците и бременните (у нас винаги комбинацията от бедстващи върви в този ред), се втурнали към Дувър да минават по суша.
Сега са адски изненадани, че там е ад и не може да се мине с дни.
Нямало тоалетни, нямало храна.
Добре, де - какво са очаквали? Китайци, които изграждат временни хотели по трасето?
Уви, там няма как да се подредят пищящи български репортерки, които да питат хората как се чувстват на опашката, затова нашите се тръшкат по телефона в ТВ предавания, но там няма как някой свише да им прати самолет - на пътя липсва летище.
Въпросът е: след като това са хора, които постоянно живеят на Острова, в този най-истеричен момент за Европа, чий го дирят на Дувър?
"Да си видя маминка, да си хапна баничка и да се чукнем за Нова година", наистина ли е причината девет бебета на възраст около 8-9 месеца да са в мелето?
Ми като маминка не види чедото, това ще е всемирна трагедия.
Какви са тези хора, които тръгнали със суха храна за времето на пътуването и сега вече се свършва, а нямали пари да си пазаруват от супермаркетите?
Не става дума само за българска глупост, а явно е световно явление - на онази опашка чакат безотговорни и лишени от елементарна мисъл хора от всякакви националности.
Това не е просто граничен проблем, не е само търговски транспортен хаос, а политически казус, облечен в медицинска истерия.
Да, биха пропаднали стотици и хиляди резервации за път. Кофти късмет, но здравият разум не те праща на опашка от няколко десетки хиляди лишени от мисъл хора - казва ти да останеш у дома.
Нашето посолство в Лондон е заявило, че е в готовност да помага на заседналите българи.
Ако не измислят начин да доставят провизии с дрон, хич и не мога да си представя как помагат

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.