Душана Здравкова за оповестената кореспондеция между нея и Борисов

Душана Здравкова за оповестената кореспондеция между нея и Борисов
17-12-2020г.
22
Гост-автор
Тъй като името ми беше споменато от министър Ангелов на днешната пресконференция по повод лечението на Георги Георгиев /от "Боец"/ и неговата съпруга, съм длъжна, заради него най-вече, да кажа следното:
Да, в критичната неделя писах съобщение на Б.Борисов с молба да се вземат мерки за адекватно поведение към двама високо рискови пациенти след скороошна и много усложнена трансплантация и на ръба на живота.
И не, никой не ме е молил за това, никой от бойците не знаеше! Това беше мое лично решение.
И да, пак бих го направила, ако това е пътят!
Но си мисля колко прави са всички, които твърдят, че няма здравна система, защото ако имаше, Георги и съпругата му много преди това щяха да са настанени в съответното отделение /което беше закрито, въпреки протестите/ и нямаше да са с такива усложнения. Ако имаше здравна система, в момента нямаше и да се обсъжда лечението на един, съпоставено с невъзможността за получаване на такова от десетки други.
И защото не е работа на един пръв министър да играе ролята на "Бърза помощ", ако и министър да означава слуга/ слуга на народа/. Но оценявам това, че предприе необходимото макар и за този конкретен случай!
А дали е работа на един високопоставен чиновник, било то и министър да оповестява лична кореспонденция без знанието на съответните лица, преценете вие.
 
 Автор: Душана Здравкова

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.