Държавата дава 600 000 лева за филм за Райко Кръвта!

Държавата дава 600 000 лева за филм за Райко Кръвта!
28-01-2022г.
495
Гост-автор
Това е Райко Кръвта. Пернишкият наркобос, както го наричаха медиите, беше убит през 2005 г. с 3 куршума в главата.
По-интересното е, че държавата дава 600 000 лева за филм за Райко Кръвта! Тези пари не се дават за филм за Ботев, Левски, Бенковски, не и за Паисий, или за Климент Охридски. Не са и за Вапцаров, Яворов, Владимир Димитров - Майстова, Евлогий и Христо Георгиеви… Няма да е филм за някой от многото други ярки исторически личности и духовни водачи на нацията в миналото. Филмът ще е а за Райко Кръвта!
Питам се, дали във времена на тежка бездуховност и нужда от вяра ще я получим от делата на човек с миналото на убития перничанин?
Вярвам, че преди да екранизираме представителите на ъндърграунда е по-редно да направим това за големите българи. Имена бол!
П.С. Пиша тези редове с огромно уважение към творчеството на Здравка Евтимова, чийто роман ще се екранизира. Моят въпрос е всъщност към министъра на културата, а не към нея.
Повече информация в линка: https://telegraph.bg/…/vyrgala-vyv-film-za-rajko-kryvta…
П.П. Поствам коментара на Maria VM, заради основателността му: “Субсидиите за кино се дават от НФЦ, който е независим орган.Министърът, който и да е той не може да влияе на процедурата.Тя върви по главата за кинопроизводство от Закона”. Сиреч, въпросът ми не е към Наско, (нали така се казваше момчето), а към шефа на НФЦ.
 
   Автор: Валентин Иванов -Кардамски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.