ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за Конституцията и ВНС

ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за Конституцията и ВНС
31-08-2020г.
4
Лентата

Движението за права и свободи няма да се подпише за внасянето на проект за нова Конституция и няма да гласува за свикване на Велико народно събрание. Това обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

„Според нас изготвеният проект за нова Конституция е поредният удар срещу демокрацията и държавността. Проектът за нова Конституция отказва правата на личността да бъдат издигнати във върховен принцип. Новата Конституция категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт“, подчерта той.

Карадайъ призова новият основен закон „да се приеме като нов обществено договор след сериозни дебати, в спокойно, нормално и креативно политическо време“ след изслушването на мнението на гражданското общество, академичните и експертните среди.

„Нова Конституция или промени в действащата трябва да отстраняват конкретни недостатъци в действащата и да бъдат насочени към постигане на върховенство на правото и укрепване на демократичните ценности – да приближава конституционния модел към най-добрите международни и европейски образци“, подчерта лидерът на ДПС.

 Източник: бТВ

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.