ДПС може да изтегли Гешев за 1 час. Ето как

ДПС може да изтегли Гешев за 1 час. Ето как
20-08-2021г.
27
Гост-автор
Повече от година продължава искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев. Продължават и институционалните трикове за отклоняването на това искане.
Гешев има едва 10% обществено доверие, според Алфа рисърч.

Гешев отказва да се съобрази с това. Отказва да се съобрази и с Народното събрание, което се опитва да упражни някакъв контрол върху дейността на държавното обвинение.

Проблемът се изостря, „за“ и „против“ Гешев ескалира до истински бойни действия.

Въпросът може да се реши много бързо и интелигентно.

Достатъчно е парламентарните партии против статуквото по време на започващия нов кръг преговори да предложат на ДПС да изтегли Гешев от поста. Допреди 6 месеца това би прозвучало абсурдно, но днес движението търси легитимация като политическа сила, която е против модела на управление на Борисов. Убеждаването на Гешев да подаде оставка ще е сериозна крачка в тази посока. Още повече, че от ДПС заявяват подкрепа за реформи в съдебната система и в частност в прокуратурата. Искате да променим страната в интерес на гражданите? Приберете Гешев.  

Решението би било още по-силно, ако от ДПС заявят позиция за разследване на Борисов и Гешев за престъпления срещу нацията. Според закона – никакъв реваншизъм!

Звучи ви наивно и абсурдно и е така, но в живота понякога най-невъзможното на пръв поглед изиграва спасителна роля.

Твърди се, че Доган е мъдър и с голям опит в разрешаване на сложни казуси. Ситуацията е подходяща да докаже това и да извлече ползи не само за ДПС, но преди всичко за България. И понеже е философ, нека се опре на ригоризма, проявявайки твърдост в опазването на ценностите.

Има и друг начин - гражданите да проявят твърдост...

Соколът е на ход.

    Автор: Огнян Стефанов

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.