ДПС и ГЕРБ са жизнено важни за ДБ, защото ако не са те, ДБ ще трябва да говорят за либерални политики

ДПС и ГЕРБ са жизнено важни за ДБ, защото ако не са те, ДБ ще трябва да говорят за либерални политики
14-10-2021г.
37
Ирини Зикидис
Г-н Христо Иванов: "Демократична България" ще мобилизира българското общество за съпротива срещу опитите на ДПС да запази корупционното си влияние. ДПС агресивно се опитва да каже, че ще отбранява позициите си, радикализира се, а Пеевски е инструментът на ДПС да вземе за заложник българската демокрация и да шантажира".
"... ДБ ще мобилизира българското общество за съпротива..."
"... ДПС се радикализира..."
"... ДПС се опитва да вземе за заложник българската демокрация ...'
Пръц.
Един от сериозните проблеми на ДБ е, че не спряха с помпозното, надуто, високопарно говорене. Съгласна съм, че доста суетни хора се разпознават в този модел - толкова голям е зорът им да се разграничат от "простия български чобанин", да бъдат "елит" и да заличат болезнения спомен за клозета в двора преди само едно поколение.
А колко по-нормално щеше да бъде, ако просто кажат:
„ДПС беше проект на българските служби, който си постави две задачи: първо, да канализира протестите на българските турци, за да не се стигне до югославския сценарий у нас, и второ - да бъде патерица на новите политически форми (БСП, ГЕРБ), в които мутира старата номенклатура, и които концентрираха в себе си огромни икономически активи и власт.
Дори да се наричат "Движение за права и свободи" е смехотворно и нелепо, защото България не нарушава правата и свободите на своите малцинства.
През годините ДПС, неговите лидери, както и партиите, които са си „партнирали” с тях, и конкретно ГЕРБ, са участвали в съмнителни икономически сделки и корупционни практики, сред които са: Булгартабак, КТБ, евросредства, (изброяват се).
Тези сделки и корупционни практики са ощетили държавата с еди колко си милиарда, а всеки един от нас са ограбили с еди колко си лева. Не ви ли боли? Защото мен ме боли.
Ние искаме независимо разследване и при доказано престъпление, виновниците да поемат отговорноста си, като се ангажираме да направим всичко възможно, за да ги изправим пред съда. Като начало, аз, Христо Иванов, ще спра да говоря на едро за „мафията” и поне ще се появя на среща с Гешев, за да му задам лично въпроса какво ще предприеме.”
ТАКА би трябвало да говорят, ако искат да ги чуят. Но аз имам други съмнения. Реално, ДПС и ГЕРБ са жизнено важни за ДБ, защото ако не са те, ДБ ще трябва да говорят за либерални политики - джендър идеологии, зелени сделки, мигранти и т.н. А говорейки за либерални политики и 3% ще са им много.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.