Доц. Вацев: Не сме имали така директно спуснат от САЩ премиер, както би бил Николай Младенов

Доц. Вацев: Не сме имали така директно спуснат от САЩ премиер, както би бил Николай Младенов
04-01-2021г.
4
Гост-автор

Никога не сме имали така директно спуснат от САЩ министър-председател, както би бил той", коментира в предаването "12+3" по БНР доц. Валентин Вацев. Той определи като вероятна хипотезата Николай Младенов, бивш министър в правителство на Бойко Борисов, който миналия месец се отказа от поста специален пратеник на ООН за Либия, да бъде следващият премиер на България.

"Коалицията, която може да победи в парламентарните избори, на този етап не изглежда никак - всеки може да се коалира с всеки, дори БСП с ГЕРБ". Това коментира пред БНР анализаторът доц. Валентин Вацев. 

По думите му коалицията на всеки с всеки изглажда крайно непривлекателно, но това е така, защото в България не съществуват морални, политически и идеологически мнозинства, а това според него е дълбоката слабост на политическия елит да стигне до съгласие по базисни въпроси:

"Съществува съгласие, че партията на Бойко Борисов трябва да бъде махната от власт, но това съгласие няма конструктивен характер, то е негативно. ... То не се основава на нищо, което може да се разгърне в бъдещето. На този етап нито една политическа конструкция от предварителен характер не изглежда жизнеспособна".

Той определи антиправителствените протести като успешни в едно - разрушили са моралното, политическо и идеологическо мнозинство на ГЕРБ: "След протестите управляващата партия ГЕРБ разполага само с цифрово мнозинство, което е крайно недостатъчно за каквато и да било победа на предстоящите избори".

 Източник: БНР

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.