Доц. Мангъров ще води листи на АБВ в София и Варна

Доц. Мангъров ще води листи на АБВ в София и Варна
07-02-2021г.
6
Гост-автор

Той подчерта, че с президента Първанов са на едно мнение по всички политики и няма раздор в партията. Петков повтори мнението си, че датата 4 април за провеждане на парламентарния вот е прибързана.

"Продължавам да твърдя, че единствено готови за тази дата са тези, които разполагат с купен глас, с административен глас и с корпоративно зависим глас, т.е. Бойко Борисов. И другите, които са готови за избори вчера, са ДПС. Не мисля, че формации, които разчитат на мотивиран с политики вот, ще имат възможността да стигнат до гражданите", каза той.

АБВ ще се явяват сами на изборите, потвърди председателят на малката лява партия и обясни, че няма да участват в платформата на Мая Манолова и т.нар. Отровно трио.

"Няма да участвам в лъжене. Оставям настрана, че те си затраяха по най-грозния начин, когато прокуратурата прекрати разследването за шкафчето на Борисов. Това е техният избор", каза той.

Румен Петков разкри, че преди 6 месеца са предложили на БСП да започнат широк разговор за бъдещето на лявото, но той не се е състоял.

"Отговорността за това е изцяло на ръководството на БСП. Сега търсят по места наши хора да ги подкрепят, което не е прилично. Ние ще продължим да вървим своя път и ще се явим сами със самочувствие на партия, която има качества", добави той.

Лидерът на АБВ подчерта, че заедно с Ивайло Калфин няма да са кандидати за депутати.

"Неприлично е бащата на спецсъда - Цветан Цветанов - да иска да го закрива", коментира още Румен Петков.

Според него кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат е много силен политически ход.

"Казах, че много се надявам това изявление на президента да не повлияе на предизборната атмосфера, а то повлия. Изместваме дебата, а от това губим като общество", добави лидерът на АБВ.

Източник: glasove.com

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.