Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса

Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса
10-11-2020г.
7
Гост-автор
Доц. Атанас Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след като посети Инфекциозна болница в София и разположения на територията ѝ координационен център. На място Ангелов провери създадената организация за работа на двете структури. Самият доц. Мангъров е поискал с писмена молба до ръководството на болницата да се ангажира с болните от COVID-19, съобщи БНТ.
 

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавирус. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", съобщи министърът.

Самият доц. Мангъров е поискал с писмена молба до ръководството на болницата да се ангажира с болните от COVID-19. Доц. Атанас Мангъров е шеф на детската клиника в Инфекциозна болница и до момента не лекуваше болни с коронавирус.

В София няма недостиг на легла Продължават да се разкриват и нови легла, поясни министър ангелов. "Големите лечебни заведения ще бъдат преструктурирани, така че да покрият не по-малко от 50% за COVID лечение. Затова те ще получат и допълнително финансиране", обясни министърът. 

Все още не е взето решение дали учениците ще се върнат в класните стаи от 12 ноември, когато изтича наложената към момента мярка за дистанционно обучение. Обсъждат е варианти директорите, съобразно обстановката в училищата, да правят предложения към просветния министър за преминаване към обучение в електронна среда. „Висшите училища ще продължат да обучават студентите дистанционно с изключение на тези дисциплини, в които това е невъзможно например медицина", поясни проф. Ангелов.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.