ДОЛУ ЙОШИРО МОРИ!

ДОЛУ ЙОШИРО МОРИ!
12-02-2021г.
12
Мартин Карбовски

Долу!
Шефът на японския олимпийски комитет ЙОШИРО МОРИ (запомнете това име!) си позволи ужасяващото изказване, че, цитирам: “жените говорят много... (на публични събития)”.

И го уволниха. Обаче хак да му е! Малко му е! Това е скандално!

Това се родее с всички престъпления срещу човечеството. Това е краят на цивилизацията.

Всички знаят, че жените са мълчаливи. Като риби. Аз познавам една жена - тя мълчи като пукал. Питаш я нещо - тя вдига рамене. Мълчи, не обяснява. Да не е мъж я, да плещи глупости. Всички вече - и мъже, и жени, но най-вече жените - всички уверено вървят към едно мълчание.
Наречете това мълчание женско, ако щете. Но това е едно велико мълчание.

Всички мълчат, не смеят да кажат нищо, защото - а си казАл нещо - и веднага се сещаш за ЙОШИРО МОРИ.

Скоро ще започне да излиза и вестник, посветен на това мълчание, вестникът ще бъде с празни страници, а лозунгът под челото на вестника ще бъде “Жени от всички страни, умълчавайте се!”.

Мълчаливостта у жените вече е литературен контрапункт на мъжкото хленчене, говорене, клюки и друга продължителна реч.

Във фризьорските салони цари тишина. В дамската тоалетна е мъртвило. Съседките пият кафе и си шъткат - шшшшт, тихо, жени пият кафе, не обсъждат нищо. По телевизията говорят жени - но много лаконично. Кратки изречения, като жената на Хемингуей, тя е писала с кратки изречения цял живот.

Най-трудно е с жените полицайки - спират ти колата и като ги питаш какво ти е нарушението - полицайките мълчат. Тишина. Ще разберете какво ви е пътното нарушение, ако питате някой мъж. Жените мълчат.

И на фона на тия световни събития - ЙОШИРО МОРИ се изпусна да каже, че жените говорят много. Линч за тоя мъж, дайте ми клон и въже, естрогенен линч - веднага!!!

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.