Докоснатото от герб вече е кално и вонящо, става като едно блато, в което няма основа и потъваш

Докоснатото от герб вече е кално и вонящо, става като едно блато, в което няма основа и потъваш
12-11-2021г.
29
Гост-автор
Според мен най-големият ни проблем е ОПРОСТАЧВАНЕТО на обществените отношения, свеждането им до модела "ти на мен - аз на теб", овъртолването в кал на абсолютно всичко, до което се докосват мароканските скакалци от герб - дали е конкретен човек, дейност, партия или нещо друго няма никакво значение. Докоснатото от герб вече е кално и вонящо, става като едно блато, в което няма основа и потъваш. Може да се хванеш за някоя и друга тръстика /пари/, но това е временно. Така е, защото общуването с тези е покупко-продажба. Няма друг вариант. Ти продаваш душата си на Дявола, а той прави с нея каквото си пожелае.
В последните дни сме свидетели на най-долнопробно театро. Това не е цирк и театър - би било обида за тези велики изкуства. Това е нискокачествен, но високобюджетен филм за възрастни. Бюджетът е от всички нас, сервира ни се за гледане по всяко време на денонощието, особено в централните новини на големите медии, които даже прекъсват програмите си, за да предават на живо актовите сцени.
Страхът е мощен мотиватор за това поведение. Във всичко се вижда страх, много страх и пак страх. Не само от загубата на власт и пари, а от ВЪЗМЕЗДИЕ! Първите плъхове напуснаха кораба още пролетта. Следващите просто се оттеглиха да плюскат на спокойствие окраденото и не се включиха в листите. А днес и един от най-страхливите явно, но и бързоходен, е напуснал страната.
Ето това ни е управлявало - наглост, примитивизъм, алчност, креслива арогантност и жажда за власт, облечени в човешки телеса.
Бог да пази България, но и ние трябва да се потрудим за това. При това доста!
 
    Автор: Цвтеслава Гълъбова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.