До политиците: Спрете предизборната кампания и помогнете на бедстващите

До политиците: Спрете предизборната кампания и помогнете на бедстващите
04-09-2022г.
98
Гост-автор

Станислав Недков:

Призовавам политическите лидери да прекратят предизборната кампания на партиите си и да насочат предвидените средства към подпомагане на бедстващите българи в наводнените села в страната.

Слава Богу няма загинали хора. Но стотици жители на Богдан, Слатина, Столетово, Трилистник, Розино, Каравелово, Хубавене, Средни рът, Караш, Садово, също и в Копривщица, Роман и Етрополе, загубиха своите домове и всичко, което са градили през целия си живот.

Изпадналите в беда и останали без дом жители на тези населени места се нуждаят от средства за възстановяване на домовете и покъщнината си, от храна, лекарства и бутилирана минерална вода. Наводнените райони трябва спешно да бъдат дезинфекцирани, за да бъде предотвратена опасността от разпространение на зарази и инфекции.
 
Познаваме добре политиците и партиите, които участват в настоящата кампания. Едни ни управляваха дълго, други за рекордно кратко време промениха разбирането ни за почтеност. Всеки един от нас - избирателите, е дал своята оценка и вече е направил своя избор кого ще подкрепи на 2 октомври.

В този труден момент българския народ няма нужда от лицемерие, предизборни лъжи и пилеене на пари за торбички, знаменца, балони и запалки. Няма нужда и от пълнене на зали с доведени полунасилствено хора, за да чешат политиците егото си колко са харесвани и обичани.

Те ще могат да се харесат на хората, когато след изборите поемат управлението на страната и възстановят пътищата, мостовете и предпазните диги в пострадалите села и градове. Сега всички ние трябва да бъдем съпричастни и да помогнем на нуждаещите се.

П.П. Три са основните причини за наводненията - безразборната неконтролирана сеч на горите около населените места, непочистване на речните корита и неподдържане на предпазните диги около реките. Контролът върху тези неща се осъществява от местната власт и общините. Виновниците трябва да бъдат издирени и да им бъде потърсена отговорност.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.