Днес от ГЕРБ се смяха на Радослав Василев от ПП - ще се смеят ли и в съда?

Днес от ГЕРБ се смяха на Радослав Василев от ПП - ще се смеят ли и в съда?
15-12-2021г.
128
Гост-автор
Дебатите за гласуване на временна комисия за енергийната криза ще се запомнят с две неща: опитите на ГЕРБ да прехвърли всички вини за корупцията и провала в сектора на президента Радев и премиерното изказване на младия депутат от ПП Радослав Василев, предизвикало смях в залата.
Денят в НС започна с атака на „тежката“ артилерия на ГЕРБ Делян Добрев, Тома Биков, Теменужка Петкова, Александър Ненков, Любен Дилов-син, Христо Гаджев, Костадин Ангелов и още неколцина… по темата енергетика. Иронизиране, подигравки и нескопосани опити за оригиналност от досадилия вече всичколог Дилов-син. За всичко лошо в енергетиката вината бе стоварена върху президента Румен Радев и служебния кабинет. Правителството на Борисов било оставило прекрасно наследство, което било опропастено.

Пропагандата от болшевишки тип  предизвика депутати от други парламентарни групи да реагират остро, припомняйки колосалната корупция, разяждаща енергетиката през цялото управление на ГЕРБ и Борисов.

Съвсем логична в този момент бе и реакцията на 29-годишния Радослав Василев, народен представител от ”Продължаваме промяната”. Когато излезе на трибуната обаче, младият икономист се смути, а обхваналото го вълнение не му позволи да изрази свободно своята позиция. Попречиха му също смехът и подмятанията от депутатите на Борисов.

Чест прави на Рамадан Аталай от ДПС, който защити младия човек и го окуражи.

Всъщност в 47-то НС има депутати, които са там отпреди Василев да се роди…

От ГЕРБ се смяха, но положението е трагично! И е такова заради тях.

Кopyпциятa и нeeфeĸтивнoтo yпpaвлeниe нa eнepгийнитe дpyжecтвa ca ocнoвнитe пpoблeми нa eнepгийния ceĸтop в cтpaнaтa. Това трябва да е ясно на всички. Toвa пoĸaзвa и пpoyчвaнe нa oбщecтвeнитe нaглacи ĸъм eнepгийния ceĸтop пo пopъчĸa нa „D&D aгeнция зa пpoyчвaния и вpъзĸи c oбщecтвeнocттa”.

Cпopeд aнĸeтиpaнитe тoзи ceĸтop е нaй-нepeфopмиpaн в бългapcĸaтa иĸoнoмиĸa, ĸaĸтo и нaй-yязвим за нездрави външни интepecи. Πpичинитe зa тoвa ca мнoгo и ca cвъpзaни нaй-вeчe c фaĸтa, чe в eнepгeтиĸaтa cтaвa дyмa зa oгpoмни финaнcoви pecypcи, зaвиcими oт peшeниятa нa дъpжaвнaтa aдминиcтpaция, ĸoeтo e бaзиcнa пpeдпocтaвĸa зa ĸopyпциoнни пpaĸтиĸи. При едноличното управление на Борисов, тези практики достигнаха невиждан разцвет. За сметка на милионите българи, разбира се.

Голямата корупция в енергетиката започва, продължава и се поддържа с обществените поръчки. Около 56 % от общия брой на всички процедури за възлагане на обществени поръчки, обявени в енергетиката, са непрозрачни и опорочени. И това е превърнато в практика.

Особено показателно за трагичното положение на този важен сектор е липсата на отговорност. Такава не е търсена нито от контролните органи, нито от прокуратурата, ДАНС и други органи. Което е умишлено прикриване на престъпна дейност, в която са замесени управленци от най-висок ранг.

 

Държавата от години не създава условия за нормален пазар на електроенергия, което позволява всяко едно решение да бъде корупционно и да е в интерес на кръгове близки до властта.

За подобна престъпна безотговорност наистина трудно се намират думи.

Доведоха държавата до положение на фалит в много области и това им се струва смешно.

Дали ще са толкова весели когато прокуратурата и КПКОНПИ заработят нормално, а не под диктовката на бабаитите-смехотворци от ГЕРБ? Ще узнаем скоро

    Aвтор: Емил Азар

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.