Днес е последният петък преди Коледа. Що не взема да забъркам една туршия!

Днес е последният петък преди Коледа. Що не взема да забъркам една туршия!
23-12-2022г.
0
Владимир Тупавичаров

Днес е последният петък преди Коледа. Що не взема да забъркам една туршия!
Случайно се натъкнах на „Залез и упадък на Римската империя“, исторически труд, чийто автор е английският историк Едуард Гибън. В шест тома човекът обяснява популярно, че страшният морален упадък и пресищането са следствие на разпада на системата. Издигането на консумацията в култ е  гибелно за всяко общество. Била е настолна книга на британските чиновници през 19-ти и началото на 20-ти век, не че това им помогна особено. 
И в областта на половата просвета няма нищо ново, даже малко изоставаме. Калигула например, е бил изключително близък с коня си Инцитат. Според Гай Светоний Транквил /няма общо с транквилантите/ конят е имал конюшня от мрамор, с ясли от слонова кост, пурпурна сбруя и юлар със скъпоценни камъни. Подарил му роби за прислуга, дори е искал да го назначи за сенатор, но преди това римскита граждани го утрепали. Калигула утрепали, конят оживял, само претърпял конфискация на имуществото. 
Радостното е, че засега назначаваме само рода́та, любовниците и ако некой си плати. Тъжното е, че повечето са по - глупави от добичето Инцитат. Хем колко акъл се иска за да запомниш няколко команди - "спри" / у Враца: "тпруу, мамалибе шашово"/, "дий", "браво момче, на́ ти захарче".
 ФИФА не разреши на Вселенски да си помрънка на финала на Световното първенство по футбол. Някой умен човек предвиди, че ще го освиркат. Това са футболни фенове, не депутати на хранилка. Преобладават араби, южноамериканци, африканци, все джунгла според Жопез Варел. Ще му се разхождат голи из фамилията на двайсетина езика, един от които - сръбски. А сърбин да те напсува, че ти изсъ́ънат бъбреците. 
В Англия се вихрят стачки на транспортни работници, медицински сестри и други щастливи британци. Премиерът Риши Сунак разглежда вариант за забрана на стачките в някои отрасли. Тоя май отмъщава за колониализма, Маугли прилага закона на джунглата: зъб зъ зъб, око за око. Да почерпят, че не им прилага видинския вариант: за зъб - чене, за о́ко - две. Свобода за Шотландия!
Пак там, според "Файненшъл таймс", млади британки са принудени да се занимават със секс за пари, за да вържат двата края. Аз съм виждал британки, та ще попитам: те ли ще си плащат за секса и ако да, как това ще им помага на бюджета? Или ще чакат някой да плати? Не може да са толкова глупави и толкова грозни едновременно!
Хора излязоха по улиците на Франция и Германия за да изразят радостта си от повишението на цените, растящата инфлация и заплахата от война. Те също настояват да продължи износът на оръжие за конфликта. Търсят еврочиновниците за да им благодарят лично. Както се казваше в един детски филим: вашите те търсят да те бият.
Норвежка феминистка, художничка, режисьор и разбира се - лесбийка, е застрашена от 3 годишна присъда по сигнал на ЛГБТ+ обществото. В спор с известен активист, транс джендър, тя твърдяла, че мъжете не могат да бъдат лесбийки. Тъпа овца! Аз например със сигурност съм лесбийка, защото много харесвам жените. Три години са и́ малко.
В Канадското фигурно пързаляне вече има мъжки двойки. Не схващам естетиката, но се чудя при една поддръжка чий гръбнак ще изпращи пръв, на поддържащия, или на поддържания. Защото, като гледам състезателите са си фитнес батки по 70 - 80 кила. Да не дава Господ, да са живи и здрави момчетата, или момичетата, както там се разберат!
В съседна Америка бившият военноморски тюлен Крис Бек, с 20 години служба във ВМС на страната, 13 бойни мисии, над 500 награди /сигурно е участвал и в Гражданската война/ иска да си смени пола ... пак. Преди 10 години отишъл на психолог и оня му казал, че е жена. Операция, хормонално лечение, както си му е редът. Сега човекът иска да върне нещата обратно. Напълно искрено и без никаква ирония му съчувствам, но се опасявам, че положението е необратимо. Дано не съм прав! Първо ми прозвуча, като "партенка", но все пак "Ню Йорк Таймс" е това, не е "Кебапчийско право".  После гледах негово интервю, той твърди, че съществува многомилиардна мафия между психолози и хирурзи, включваща над  15 хиляди клиники. В конкретния случай операцията била заплатена от организация за помощ на ветераните. Само да не чуят от нашата НЗОК, че ще пуснат някоя клинична пътека и не само ще режат пишки, направо ще ги жънат.
Вселенски покани Путин да се срещнат на татамито в личен двубой, за да "му разбие мордата". Той е тренирал борба в трети клас, а през 2006 година е печелил конкурс по бални танци . Путин е майстор на спорта на СССР по джудо и самбо  и има черен пояс по таекуондо. Бих си дал единия бъбрек за да присъствам на тая среща.
Руснаците поставиха на бойно дежурство междуконтиненталните балистични ракети "Ярс" с далечина на полета 12 000 километра. Плюс хиперзвуковите "Авангард", "Кинжал", "Сармат". Ще ми се да обърна внимание на Кире Простото, че в неговата смешка "Русия е бенизоноколонка с ракети", ключовата дума е "ракети", даже за "бензиноколонката" може да забрави. Ще ми се да го напомня и на снегашните временно изпълняващи, както и на всички следващи.
В Германия бяха проведени изпитания на полигон, на 16 немски БМП "Пума", които януари трябваше да заминат в подкрепа на наркопрезидента. Свръхсекретни, мегармодерни, гигаефективни. Нито една от машините не успя да завърши изпитанието. Бих препоръчал на дойчовците да се придържат към автомобилите, явно силата им не са танковете, по Русия още се търкалят останки от "Тигър" и "Леопард" от времето на Великата отечествена. То и доста БМВ - та и Мерцедеси се търкалят, но от по - късни времена. 
Немските данъкоплатци са озадачени, броили са по 17 млн. долара за парче. За сравнение - един танк "Абрамс", дето се води върха на джанката, струва 8 млн. долара. Кой им беше военен министър, преди да стане главен европеец? Дерсу Узала, пардон, Урсула фон ... айде нема нужда. Ей, тая крадне повече от Буци! 
Корнела също беше дигнала крак да я подковават, но я плеснаха през ръцете. Тя обърна палачинката и взе да пищи за вето на закона за износ на оръжия. Море жено шашова, некой ти отмъкна кокала и ти стана миролюбец! Сега за чий си им на оръжейните олигарси? На Божанката му ги светнаха тия работи у Америка и той избега с писъци от тебе. И твойте ще те изхвърлят, нищо че свика вехтите войводи под червеното знаме. Тия па как ще те оглозгат ... Така е тя, всеки си плаща гяволъка. 
Европейският съюз прие девети пакет санкции срещу Русия. Той включва санкции срещу 85 годишната Валентина Терешкова, вероятно няма да я пуснат повече да лети в Космоса, както и отмяна на някои предишни санкции. Започна подготовката на десети пакет, на Путин му е през пакета.
Приеха и таван на цените на газа, но в документа никъде не се споменава "руски". Значи       алжирски, норвежки, катарски, всичко под ножа. Пазрана икономика, не можеш да им кажеш "фафла"! На бюрократите от Политбюро на Европейския съюз им се услади да контролират биомасата, карантината ги направи самоуверени. Аз тоя цирк съм го живял. 
На 20 декември 1943 г. шест деца и 12 възрастни са убити в село Ястребино. Български офицер стреля в лицето на седемгодишно дете, което го моли със сълзи в очите: "Чичо не ме убивай! Аз съм още малък". Това са думите на Стойне Калайджийски, най-малкия от шестте ястребинчета. Толкова малък, че дори още не е имал снимчица.
Убийците имат заповед от своя жандармерийски командир. Народният съд осъжда на смърт наредилия екзекуцията - капитан Йорданов. Днес името му е изписано на Стената на "жертвите на комунизма", заедно с останалия "цвят на нацията", докарал на българите две национални катастрофи и три войни. Ако някой е забравил, обявили сме дори война на САЩ и Обединеното кралство. Когато български политик лиже задник, го облизва целия, дори прониква в дълбочина, като "Ариел", пере и изнътре.
На 16 декември 2022 г., Генералната асамблея на ООН прие Резолюция "Против съвременната героизация на нацизма и фашизма". Внесена от Русия и приета. "За" гласуват 100 държави, "против" - 50, "въздържал се" - 10. В подкрепа на фашизма гласуват Германия, Италия, Япония /оста Рим - Берлин - Токио/, заедно с целия Европейски съюз и кой да се сети - България.
Чудя се колко пъти трябва да настъпим една и съща мотика? И вече не се чудя защо разни дегенерати искат да събарят паметници, опитват се да зачеркнат един прекрасен период от живота ми и ми внушават едва ли не вина за миналото ми. Дами и господа, да правите, като вятъра! Може на по - късен етап, при едни следващи поколения да ви мине номерът, но както пише на паметника на Царя Освободител: Не нам! А по - вероятно е пак да ви натикат по мишите дупки, в които се крихте половин век.
Изглежда, че проектът "Кървавия клоун" е пред закриване. Дедо си покани реквизита в Бялата къща, снима го пред камината, ще го снима и пред елхата. Междувременно го наричаше Валенски, ту го титолуваше президент на Иран, ту на Уран. Дадоха му коледния подарък - едно батарейка "Патриот" с трийсетина ракетки и му обещаха, ако слушка да му купят много сняг от Колумбия. С една батарея е все едно в тежка престрелка, вместо на бронежилетка да разчиташ на чаената лъжичка в предния джоб на куртката си. 
Нанси Пелоси му целува ръка, Хилъри Клинтън го нарече "най - добрата инвестиция". Държавен самолет, държавна охрана, държавни разноски. Така едно време посрещаха първия президент на Виетнам - Нго Дин Дием, даже Айзенхауър го посрещаше лично. После заговор, мазе, изстрел в тила. ЦРУ знаели за заговора, но решили че да го предотвратят е нецелесъобразно. С тия момчета трябва да си, като ду́пе у коприва. Помня едно време как прегръщаха Бойко и всичките му бяха приятели. Дотолкова чак, че му даваха да ги "шиба с 200". Преди избори идваха да покажат подкрепа, хвалеха го, абе същия цирк, като с Кокаински. Сега все едно че умря.
Вниманието се измества към Арктика, разправя Столтенберг. Докато ние се подпичкосваме тука, руснаците се намърдали там, прокарват нови маршрути, строят нови бази. Като се има предвид факта, че в Арктика има суровини и енергоизточници за следващите 150 години, фокусът неизбежно ще се премести върху нея.
 Приятели ми подхвърлят, да пиша книга. Недейте хора, не е мойто! Първо, нямам очи да искам пари за тия глупости. Второ, съществува риск някой все пак да плати, а на мен ми е слаб ангелът. Щом някой плаща, ще може да поръчва музиката и ще омажа пейзажа. Сега мога да я карам през просото, всъщност понеже имам селска жилка и не ми дава сърце да газя посевите, ще мога да гмарам през булваньете. Дори една изключително мила дама, водеща на известно предаване, ме покани за пръв гост през 2023 година. Бях трогнат и очарован, но отказах. Достатъчно се излагам у фейса, да се изтъпаня пред народа нямам съ́рце, по - точно черен дроб, чак толкова водка не мога да изпия. Но малко се надух де, никога преди не ми се е случвало. Няма да споменавам имена, щото нямам информирано съгласие, както казват в моя занаят.
И след като се похвалих, все пак съм от влашко, нямаше начин да пропусна, ще взема да се уважа с някое питие. Светли празници са, вдругиден е рожденият Му ден. Противник съм на бясното пазаруване, а и самото време изисква умереност. Близки хора, свястно питие, нещо за боцкане в чинийката, толкова му трябва на човек. Весели празници, мир и здраве на всички! Всичко ще бъде наред, просто трябва да се пазим. Пак наздраве!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.