Коледна приказка от Любен Дилов-син

Коледна приказка от Любен Дилов-син
23-12-2022г.
0
Любен Дилов-син

Най- досадното по Коледа  не са пошлите американски песнички, нелепата поп-икона, превърнала се  от Свети Никола в Кока-кола, безумното пазаруване и суетата, нямаща нищо общо с християнството. Най-досадното е, че всички писатели се чувстват длъжни да напишат Коледна приказка с щастлив край. Те всъщност си мислят за тайландски масаж с щастлив край, докато я пишат и от това тя не става по-хубава, а досадна дори на самите тях. Но и аз ще ви разкажа коледна приказка с щастлив край... Не бързайте да ме псувате, кратка е:
В тихата и свята нощ, на  коледната семейна вечеря имало едно малко момиченце. То било леко  разстроено от факта, че за подарък Дядо Коледа му донесъл тенджера под налягане и макара за спининг и затова  неусетно напуснало масата и потънало в дълбоката и тъмна гора. И понеже всички Коледни приказки имат щастлив край, никой не забелязал липсата на момиченцото и компанията продължила да се весели необезпокоявано до Иванов ден!
Това е. Край на приказката. Светло Рождество и Весела Коледа на всички, а  на ..., те си знаят кои – Весела Лечева с голям пистолет!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.